Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

23

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Γίνε ο κυρίαρχος του παιχνιδιού
PLUS

Γίνε ο κυρίαρχος του παιχνιδιού

  Δεν είναι μόνο η ομορφιά που κάνει τους ανθρώπους ελκυστικούς, ούτε το ωραίο ντύσιμο. Η καθημερινή συμπεριφορά και ο τρόπος που μιλάμε ή αντιλαμβανόμαστε τα συμβάντα γύρω μας, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο πώς μας βλέπει το άλλο φύλο. Οι επιστήμονες, μελετώντας έρευνες που έχουν επικεντρωθεί στο ποια είναι τα στοιχεία που μας κάνουν […]

 

Δεν είναι μόνο η ομορφιά που κάνει τους ανθρώπους ελκυστικούς, ούτε το ωραίο ντύσιμο. Η καθημερινή συμπεριφορά και ο τρόπος που μιλάμε ή αντιλαμβανόμαστε τα συμβάντα γύρω μας, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο πώς μας βλέπει το άλλο φύλο. Οι επιστήμονες, μελετώντας έρευνες που έχουν επικεντρωθεί στο ποια είναι τα στοιχεία που μας κάνουν ελκυστικούς, κατέληξαν στα έξι «μυστικά» που είναι ικανά να μας κάνουν απόλυτα ερωτεύσιμους, σε κάθε εμφάνιση μας! Ή ακόμα καλύτερα, στον σύντροφο μας.

Ας μάθουμε όμως τις έξι «χρυσές» συμβουλές.

  1. Κυκλοφορήστε με παρέα

Σίγουρα φαίνεστε καλύτεροι όταν είστε με τους φίλους σας, παρά όταν είστε μόνοι, σύμφωνα με ειδικούς ψυχολόγους. Το φαινόμενο, γνωστό και ως «φαινόμενο τσιρλίντερ», συμβαίνει διότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος τείνει να εξισορροπεί τα πρόσωπα μιας παρέας και όχι να τα αναλύει ένα προς ένα, με αποτέλεσμα να φαίνονται πιο ελκυστικά τα μέλη της.

  1. Μείνετε στο μαγαζί μέχρι να κλείσει

Σύμφωνα με μια μελέτη του 1979, οι θαμώνες ενός νυχτερινού μαγαζιού έτειναν να βλέπουν πιο ελκυστικά τα άτομα που τους άρεσαν, την ώρα που μειωνόταν το χρονικό περιθώριο που μπορούσαν να τους προσεγγίσουν. Μια ακόμα έρευνα του 2010 επιβεβαίωσε το παραπάνω πόρισμα.

  1. Χαμογελάστε περισσότερο

Μελέτες του εγκεφάλου έδειξαν πως το τμήμα του εγκεφάλου που ενεργοποιείται όταν βλέπει ένα όμορφο πρόσωπο, ενισχύεται ακόμα περισσότερο όταν το πρόσωπο αυτό χαμογελά. Ακόμα, τα λευκά και ίσια δόντια είναι εκτός από ελκυστικά και δείγμα καλής υγείας.

  1. Φορέστε κόκκινο χρώμα

Το κόκκινο είναι το χρώμα του πάθους και της αγάπης. Το «φαινόμενο του κόκκινου χρώματος» έχει μελετηθεί εκτενώς, με τα πορίσματα να δείχνουν πως τα άτομα που φορούν το συγκεκριμένο χρώμα θεωρούνται περισσότερο ελκυστικά. Μάλιστα, μια έρευνα από το πανεπιστήμιο του Rochester έδειξε πως από τις φωτογραφίες του ίδιου ατόμου με ρούχα διαφορετικού χρώματος, τα άτομα που συμμετείχαν στο πείραμα επέλεξαν κάθε φορά τη φωτογραφία που φορούσε κόκκινα ρούχα, ως την πιο ελκυστική του.

  1. Αλλάξτε τη φωνή σας

Ο τρόπος μου μιλάμε παίζει κομβικό ρόλο στο κατά πόσο θεωρούμαστε ελκυστικοί. Μια έρευνα από το University College του Λονδίνου έφτασε στο συμπέρασμα πως οι γυναίκες με πιο ψιλή φωνή θεωρούνται περισσότερο ελκυστικές. Όσον αφορά τους άντρες, θεωρείται περισσότερο θελκτικό να μιλούν με βαθιά φωνή.

  1. Καλλιεργήστε αίσθηση του χιούμορ

Τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες δηλώνουν πως ένα από τα πιο βασικά στοιχεία ενός υποψήφιου συντρόφου τους είναι να έχει αίσθηση του χιούμορ. Ωστόσο, το χιούμορ εκλαμβάνεται διαφορετικά από τα δύο φύλα. Οι γυναίκες θέλουν ο άντρας να τις κάνει να γελούν, ενώ οι άντρες θεωρούν μια γυναίκα αστεία, όταν γελά με τα δικά τους αστεία.

Όλα αυτά τα στοιχεία, σε συνδυασμό με μια περιποιημένη εμφάνιση, μπορούν να μας κάνουν πιο γοητευτικούς από ποτέ.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις