Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Τρία βήματα για τέλειο και ακίνδυνο ξύρισμα
ΥΓΕΙΑ

Τρία βήματα για τέλειο και ακίνδυνο ξύρισμα

Το ξύρισμα, ανήκει εδώ και πολλά χρόνια στις συνήθειες ρουτίνας για την πλειοψηφία των αντρών. Λίγο τζελ ή λίγος αφρός, το ξυραφάκι και μέσα σε λίγα λεπτά με δυο κοφτές κινήσεις μεταμορφώνετε το πρόσωπο σας. Όμως όπως κάθε τι, έτσι και το ξύρισμα θέλει τα μυστικά του. Θα χρειαστούν λίγα περισσότερα λεπτά, όμως το αποτέλεσμα […]

ξύρισμα

Το ξύρισμα, ανήκει εδώ και πολλά χρόνια στις συνήθειες ρουτίνας για την πλειοψηφία των αντρών. Λίγο τζελ ή λίγος αφρός, το ξυραφάκι και μέσα σε λίγα λεπτά με δυο κοφτές κινήσεις μεταμορφώνετε το πρόσωπο σας.

Όμως όπως κάθε τι, έτσι και το ξύρισμα θέλει τα μυστικά του. Θα χρειαστούν λίγα περισσότερα λεπτά, όμως το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει, ενώ δεν θα βάζετε την επιδερμίδα σας σε κίνδυνο.

Όποιος βιάζεται, «ερεθίζεται»

Ξυρίζομαι δεν σημαίνει διώχνω τα ανεπιθύμητα γένια γρήγορα και εύκολα. Αν το κάνετε βιαστικά, το σίγουρο είναι πως θα ερεθίσετε το δέρμα σας. Πριν ξεκινήσετε, καλό θα είναι να ακολουθείτε κάποια βήματα.

Στο εμπόριο υπάρχουν ειδικά προϊόντα που βοηθούν την τρίχα να μαλακώσει πριν περάσετε από πάνω της τις λεπίδες. Πλένετε πολύ καλά το πρόσωπο σας και απλώνετε τον αφρό. Είναι σημαντικό να τον αφήσετε να δράσει για δύο με τρία λεπτά πριν ξεκινήσετε.

Αν η τρίχα παραμείνει σκληρή, θα αναγκαστείτε να περάσετε το ξυράφι πολλές φορές, με αποτέλεσμα να επιβαρύνετε την επιδερμίδα σας.

Απλώστε το τζελ/ αφρό όπως πρέπει

Το βουρτσάκι που χρησιμοποιούσαν τα παλιότερα χρόνια, χωρίς να έχει φύγει από το εμπόριο, έπαιζε πολύ σημαντικό ρόλο. Όταν απλώνετε τον αφρό με τα χέρια, εν επιτρέπετε στο προϊόν να εισχωρήσει στο δέρμα και δυσκολεύετε πολύ περισσότερο το ξύρισμα σας.

Ζεστό και κρύο

Είναι γνωστό ότι το ξύρισμα πρέπει να γίνεται μετά το μπάνιο σας, γιατί το δέρμα έχει ενυδατωθεί. Σημασία όμως έχει και η θερμοκρασία, γι’ αυτό οι δερματολόγοι συνιστούν να πλένετε το πρόσωπο σας με κρύο νερό αμέσως μόλις τελειώσετε. Η χαμηλή θερμοκρασία του νερού προστατεύει την επιδερμίδα σας από φλεγμονές.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν έχει σημασία πόσες λεπίδες έχει το ξυραφάκι σας, αλλά αν η κατάσταση του είναι καλή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις