Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Υπάρχει λόγος που όλα είναι τόσο ωραία μετά το σεξ
ΥΓΕΙΑ

Υπάρχει λόγος που όλα είναι τόσο ωραία μετά το σεξ

Το γνωρίζεις σίγουρα – Αν περάσεις μια βραδιά γεμάτη σεξ, το πρωί ξυπνάς γεμάτος ενέργεια, η επιδερμίδα σου είναι πιο λαμπερή και η διάθεσή σου στα ύψη! Οι επιστήμονες σε ολόκληρο τον πλανήτη, έχουν κατά καιρούς επισημάνει τα οφέλη της σεξουαλικής επαφής, τόσο στην υγεία όσο και στην ψυχολογία. Αυτό που μας κάνει να είμαστε… […]

Το γνωρίζεις σίγουρα – Αν περάσεις μια βραδιά γεμάτη σεξ, το πρωί ξυπνάς γεμάτος ενέργεια, η επιδερμίδα σου είναι πιο λαμπερή και η διάθεσή σου στα ύψη!

Οι επιστήμονες σε ολόκληρο τον πλανήτη, έχουν κατά καιρούς επισημάνει τα οφέλη της σεξουαλικής επαφής, τόσο στην υγεία όσο και στην ψυχολογία.

Αυτό που μας κάνει να είμαστε… τόσο ευτυχισμένοι μετά την ερωτική συνεύρεση είναι οι ίδιες οι ορμόνες μας.

Το σώμα μας αποτελείται από οιστρογόνα, ενδορφίνες και ντοπαμίνη, τα οποία απελευθερώνονται στο κορμί μας όσο κάνουμε σεξ.

Οι ενδορφίνες και τα οιστρογόνα δε διαχέονται όμως μόνο στο σώμα μας… αλλά και στη ψυχή μας, αφού το σεξ είναι τόσο ευεργετικό που κάνει τους ανθρώπους να δείχνουν νεότεροι και να λάμπουν.

Με το σεξ, το άγχος περιορίζεται, ενώ απελευθερώνεται στο αίμα μας και η οξυτοκίνη, γνωστή και ως «ορμόνη της αγάπης».

Τα συναισθήματα εγγύτητας και ευφορίας που αισθανόμαστε μετά το σεξ, οφείλονται ακριβώς στην ίδια μας τη φύση και οργανική λειτουργία.

Θέλεις κι άλλους λόγους για να το βάλεις στο πρόγραμμα;

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις