Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Μανιαδάκης: Κάθε μέρα είναι έξω από το σπίτι μου πράκτορες της ΕΥΠ (vid)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μανιαδάκης: Κάθε μέρα είναι έξω από το σπίτι μου πράκτορες της ΕΥΠ (vid)

“Ποτέ δεν προσπάθησα να φύγω από τη χώρα. Έχω κάνει πάνω από 70 ταξίδια, σε γνώση των Αρχών”, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο προστατευόμενος μάρτυρας για την υπόθεση Novartis, που πλέον κατηγορείται για παθητική δωροδοκία. Όπως εξήγησε ο ίδιος ο Νίκος Μανιαδάκης, “την Πέμπτη συναντήθηκα με την ίδια την εισαγγελέα, της είχα πει ότι θα μετακομίσω στο εξωτερικό”, όταν […]

Μανιαδάκης

“Ποτέ δεν προσπάθησα να φύγω από τη χώρα. Έχω κάνει πάνω από 70 ταξίδια, σε γνώση των Αρχών”, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο προστατευόμενος μάρτυρας για την υπόθεση Novartis, που πλέον κατηγορείται για παθητική δωροδοκία.

Όπως εξήγησε ο ίδιος ο Νίκος Μανιαδάκης, “την Πέμπτη συναντήθηκα με την ίδια την εισαγγελέα, της είχα πει ότι θα μετακομίσω στο εξωτερικό”, όταν όμως βρισκόταν στο αεροδρόμιο, “κρατήθηκα με διάφορα προσχήματα από τις 8:00 μέχρι τις 14:00 και τότε μου παρουσιάστηκε η απαγόρευση εξόδου”.

“Οι Αρχές γνώριζαν ότι θα μετακομίσει η οικογένεια και εγώ θα επέστρεφα και μάλιστα μου είχαν δοθεί οδηγίες για το ποιες θα είναι οι διαδικασίες με τις εκεί αρχές”.

Σχετικά με την υπόθεση είπε πως, “ποτέ δεν έδωσα την αίσθηση ότι γνωρίζω για έκνομες πράξεις δικές μου ή άλλων προσώπων” και παραδέχθηκε ότι “υπάρχουν ευθύνες για υπερτιμολογήσεις φαρμάκων”.

“Οι εισαγγελείς εμμένουν στην άποψη ότι εγώ γνωρίζω για το αν έχουν γίνει έκνομες πράξεις από πλευράς πολιτικών προσώπων. Εγώ όμως δεν γνωρίζω πολιτικά πρόσωπα ούτε έχω συμμετάσχει σε τέτοιες ενέργειες”, σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι “μου ζητήθηκε πολλές φορές” να κατονομάσω πρόσωπα.

Κληθείς να απαντήσει στο γιατί χρειαζόταν προστασία ενώ δεν είχε κατονομάσει πολιτικά πρόσωπα, διερωτήθηκε αν “το να αποκαλύψεις αν σε κάθε τετράμηνη τιμολόγηση των φαρμάκων υπάρχει ένα ευρώ αύξηση που οδηγεί σε 10 εκατ. χρέος, αυτό δεν χρειάζεται προστασία;”.

“Ποτέ δεν υποσχέθηκα ούτε είπα ότι θα δώσω στοιχεία και συγκεκριμένους ανθρώπους. Αν υποδείξεις ότι έχουν γίνει παράνομες αυξήσεις στα φάρμακα και κάποιοι θιγούν, αυτό χρήζει προστασίας”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις