Απατεώνες εκμεταλλεύονται το χάος με τα αναδρομικά – Πώς απέσπασαν χιλιάδες ευρώ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Απατεώνες εκμεταλλεύονται το χάος με τα αναδρομικά – Πώς απέσπασαν χιλιάδες ευρώ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Του Πέτρου Καρσιώτη Η επιστροφή… αναδρομικών, από διάφορους φορείς, που τόσοι περιμένουν και ελπίζουν, έχει εξελιχθεί, το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε νέο “πεδίο” εξαπάτησης, από επινοητικά άτομα, που “δουλεύουν” πάντα με την όποια επικαιρότητα! Ποντάρουν στη…ζαλάδα των πολιτών  Εκμεταλλεύονται, όπως και σε άλλες περιπτώσεις επίσημων εξαγγελιών, την ευπιστία των πολιτών, ιδιαίτερα των ηλικιωμένων και τη… […]

27.12.2018 | 11:19

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η επιστροφή… αναδρομικών, από διάφορους φορείς, που τόσοι περιμένουν και ελπίζουν, έχει εξελιχθεί, το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε νέο “πεδίο” εξαπάτησης, από επινοητικά άτομα, που “δουλεύουν” πάντα με την όποια επικαιρότητα!

Ποντάρουν στη…ζαλάδα των πολιτών 

Εκμεταλλεύονται, όπως και σε άλλες περιπτώσεις επίσημων εξαγγελιών, την ευπιστία των πολιτών, ιδιαίτερα των ηλικιωμένων και τη… σπαζοκεφαλιά για το ποιοι δικαιούνται και ποιοι όχι, αναδρομικά.

Τελευταίος κρίκος σε μεγάλη αλυσίδα

Έτσι, με το πρόσχημα της υποτιθέμενης επιστροφής αναδρομικών στο γιο  της από ασφαλιστική εταιρία, έπεσε θύμα απάτης, τελευταίος κρίκος σε μια ατέλειωτη αλυσίδα, μια 76χρονη γυναίκα, στα Ιωάννινα.

Την εντόπισαν να περπατά στον δρόμο 

Δύο οι δράστες, ηλικίας 34 και 35 χρόνων, κατά των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, παραμονές Χριστουγέννων, προσέγγισαν με αυτοκίνητο τη γυναίκα, την οποία είδαν να περπατά στο πεζοδρόμιο, μεταφέροντας τα ψώνια της.

Της είχαν, είπαν, έτοιμο… μποναμά!

Της είπαν ότι την… έψαχναν στο σπίτι και δεν την έβρισκαν, καθώς της είχαν έτοιμο… μποναμά! Ο γιος της, δήθεν, εδικαιούτο επιστροφή αναδρομικών από την ασφαλιστική εταιρία της οποίας ήταν οι ίδιοι υπάλληλοι.

Δεκάδες χιλιάδες ευρώ η επιστροφή!

Και μάλιστα πολύ μεγάλου ποσού, ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Δεν άργησε να τους δώσει 7.000 ευρώ 

Η 76χρονη γυναίκα “ζαλισμένη” στο άκουσμα του ποσού των αναδρομικών (!), δεν άργησε να τους καταβάλει ποσό ύψους 7.000 ευρώ, δήθεν ως εγγύηση, αλλά και για τα επίσης δήθεν έξοδα του φακέλου για την επιστροφή των χρημάτων.

Ο γιος τα έχασε, οι δράστες εξαφανίστηκαν

Όταν λίγο αργότερα οι… κουστουμαρισμένοι δράστες της απάτης είχαν εξαφανισθεί, η γυναίκα ανήγγειλε στο γιο της τα της επικείμενης είσπραξης των αναδρομικών κι εκείνος τα έχασε κυριολεκτικά.

Με δεδομένο ότι είχαν κάνει “φτερά” 7.000 ευρώ, κατέφυγαν στην Ασφάλεια Ιωαννίνων.

Αναγνώρισε τους υπαλλήλους σε φωτογραφίες σεσημασμένων 

Εκεί η 76χρονη αναγνώρισε σε φωτογραφίες υπόπτων σεσημασμένων για παρόμοια αδικήματα, τους δύο άνδρες ηλικίας 35 και 34 χρόνων, κατά των οποίων σχηματίστηκε η δικογραφία.

Φόβοι μήπως έταξαν και σε άλλους αναδρομικά

Δεν έχουν, ωστόσο συλληφθεί και η Αστυνομία φοβάται μήπως… τάξουν η έχουν τάξει και σε άλλα θύματα αναδρομικά ποσά, το ύψος των οποίων προκαλεί ίλιγγο!

Και ο 35χρονος σε φωτογραφία της ΕΛΑΣ

Με την ίδια ακριβώς μέθοδο, της επιστροφής αναδρομικών από την εργασία του γιου της, κατάφερε να εξαπατήσει μια ηλικιωμένη γυναίκα στην Άρτα, ένας 35χρονος, ο οποίος, επίσης, αναγνωρίστηκε, σε φωτογραφία υπόπτων για παρόμοιες απάτες!

Παρέδωσε 600 ευρώ

Η 82χρονη γυναίκα, παρέδωσε στον δράστη το ποσό των 600 ευρώ, εκείνος εξαφανίστηκε και ο γιος της, λίγο έλειψε να πέσει λιπόθυμος όταν το άκουσε.

Οι λογιστές – μαϊμού, άρπαξαν 26.500 ευρώ 

Όμως, η τριλογία των απατών, κλείνει προσωρινά, με την εξαπάτηση άλλων δύο εύπιστων γυναικών, στις οποίες άγνωστοι δράστες, εμφανίστηκαν ως λογιστές και υποσχέθηκαν-τι άλλο- επιστροφή χρημάτων από την Εφορία- λόγω αυξημένων κρατήσεων στη διάρκεια του έτους!

Για να αρχίσει η ροή των επιστρεφόμενων 

Από δύο μόνο γυναίκες, απέσπασαν το απίστευτο ποσό των 26.500 ευρώ για την… εγγύηση και την κίνηση των διαδικασιών για να αρχίσει η… ροή των επιστρεφόμενων…

Exit mobile version