Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

21

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εξαρθρώθηκε κύκλωμα νοθείας καυσίμων – 4 Έλληνες ανάμεσα στους συλληφθέντες
ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα νοθείας καυσίμων – 4 Έλληνες ανάμεσα στους συλληφθέντες

Κύκλωμα που εισήγαγε χημικά προϊόντα για τη νόθευση καυσίμων εξάρθρωσε η Οικονομική Αστυνομία σε συνεργασία με το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου. Για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερις Έλληνες. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για αποθήκευση, κατοχή και διακίνηση πετρελαιοειδών προϊόντων χωρίς άδεια καθώς και για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα. Στη δικογραφία […]

κύκλωμα-καυσίμων

Κύκλωμα που εισήγαγε χημικά προϊόντα για τη νόθευση καυσίμων εξάρθρωσε η Οικονομική Αστυνομία σε συνεργασία με το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερις Έλληνες.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για αποθήκευση, κατοχή και διακίνηση πετρελαιοειδών προϊόντων χωρίς άδεια καθώς και για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα τέσσερα άτομα.

Κατά την επιχείρηση της αστυνομίας κατασχέθηκαν 45.000 λίτρα χημικών διαλυτών, που χρησιμοποιούνται στη νοθεία καυσίμων.

Οι διαφυγόντες δασμοί, φόροι και επιβαρύνσεις ανέρχονται σε 43.569,89 ευρώ.

Στο πλαίσιο της έρευνας, εντοπίστηκαν 2 φορτηγά που τις βραδινές ώρες της 19ης Δεκεμβρίου εισήλθαν από γειτονική χώρα και κατέληξαν σε χώρο στάθμευσης επιχείρησης σε περιοχή της Αττικής.

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας στον χώρο στάθμευσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • τα δύο φορτηγά εντός των οποίων υπήρχαν συνολικά 35 πλαστικές δεξαμενές των 1.000 λίτρων, με χημικούς διαλυτές,
  • πλαστική υπέργεια δεξαμενή χωρητικότητας 10.000 λίτρων, πλήρης περιεχομένου, με μείγμα οργανικών διαλυτών,
  • υπόγεια δεξαμενή πλήρης περιεχομένου, με μείγμα οργανικών διαλυτών,
  • δύο τράκτορες και
  • αντλία παροχής καυσίμου, χωρίς να είναι εφοδιασμένη η επιχείρηση με την προβλεπόμενη άδεια.

Επίσης δύο άλλα βυτιοφόρα μεταφοράς καυσίμων, που είχαν πραγματοποιήσει προηγουμένως μετάγγιση διαλυτών από τα παραπάνω φορτηγά στον χώρο στάθμευσης, εντοπίστηκαν, το μεν πρώτο σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Αττική, ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων, ενώ το δεύτερο σε περιοχή της Αττικής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις