Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Να πέσουν οι τόνοι, ζητά ο Κατρούκαλος – “Κανένας λόγος να επενδύουμε σε κλιμάκωση της φραστικής ρητορικής”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να πέσουν οι τόνοι, ζητά ο Κατρούκαλος – “Κανένας λόγος να επενδύουμε σε κλιμάκωση της φραστικής ρητορικής”

Περισσότερο από τρεις ώρες διήρκεσαν οι εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής. Το συμβούλιο πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, υπό τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο. Η εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα ήταν από τα κεντρικά αντικείμενα της συνεδρίασης. Μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο κ. Κατρούγκαλος διέψευσε ότι η συνεδρίαση ήταν έκτακτη και τάχθηκε υπέρ του να […]

Κατρούγκαλος ρητορική τόνοι

Περισσότερο από τρεις ώρες διήρκεσαν οι εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.

Το συμβούλιο πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, υπό τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο.

Η εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα ήταν από τα κεντρικά αντικείμενα της συνεδρίασης.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο κ. Κατρούγκαλος διέψευσε ότι η συνεδρίαση ήταν έκτακτη και τάχθηκε υπέρ του να πέσουν οι τόνοι της ρητορικής.

«Δεν έχουμε κανένα λόγο να επενδύουμε σε κλιμάκωση της φραστικής ρητορικής.

Η άλλη πλευρά έχει διάθεση αναθεωρητισμού και χρειάζονται οι τουρκικές προκλήσεις», τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι η ελληνική πλευρά «με εγρήγορση και νηφαλιότητα επιβεβαιώνει ότι τα εθνικά μας δίκαια είναι εξασφαλισμένα».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις τριμερείς διπλωματικής πρωτοβουλίες αλλά και στη γενικότερη αναγνώριση της χώρας μας ως παράγοντα σταθερότητας.

Επίσης, όπως ανέφερε, ενημέρωσε αναλυτικά τους εκπροσώπους των κομμάτων για τις πρόσφατες εξελίξεις σε μια σειρά ζητημάτων που άπτονται της εξωτερικής πολιτικής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις