Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Η Βουλή βράβευσε την οικογένεια του “ήρωα του Αιγαίου” (pics)
ΕΛΛΑΔΑ

Η Βουλή βράβευσε την οικογένεια του “ήρωα του Αιγαίου” (pics)

Σε μια σεμνή τελετή βραβεύτηκε σήμερα από την Βουλή η οικογένεια του υποπλοίαρχου του λιμενικού, Κυριάκου Παπαδόπουλου, ή “ήρωα του Αιγαίου”. Ο Νίκος Βούτσης έδωσε τιμητική πλακέτα, στη σύζυγο και στις δύο κόρες του Κυριάκου Παπαδόπουλου. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έφυγε από τη ζωή ξαφνικά τον περασμένο Οκτώβριο από ανακοπή καρδιάς. Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. […]

Παπαδόπουλου

Σε μια σεμνή τελετή βραβεύτηκε σήμερα από την Βουλή η οικογένεια του υποπλοίαρχου του λιμενικού, Κυριάκου Παπαδόπουλου, ή “ήρωα του Αιγαίου”.

Ο Νίκος Βούτσης έδωσε τιμητική πλακέτα, στη σύζυγο και στις δύο κόρες του Κυριάκου Παπαδόπουλου.

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έφυγε από τη ζωή ξαφνικά τον περασμένο Οκτώβριο από ανακοπή καρδιάς.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης απένειμε στη σύζυγο του Κυριάκου Παπαδόπουλου, κυρία Ιγνατία Τικέλλη, και στα δύο ανήλικα τέκνα του τα τέσσερα αργυρά μετάλλια «Ήρωες Επανάστασης».

papsd

Υπογράμμισε το μεγαλείο του ανθρώπου που «με τη ζωή και τη δράση του υπήρξε ένα φωτεινό σύμβολο για τη χώρα, την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο».

«Η Ελληνική Βουλή κλίνει ευλαβικά το γόνυ μπροστά σας» είπε ο κ. Βούτσης απευθυνόμενος στην οικογένεια του εκλιπόντος υποπλοιάρχου.

Ανέφερε επίσης πως ίσως «κάποιοι από τους νέους και τις νέες που σήμερα βρίσκονται εδώ να σώθηκαν από τα ίδια του τα χέρια, μέσα στα νερά του Αιγαίου».

Απευθυνόμενος στα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, που η Βουλή υποδέχεται για τέταρτη χρονιά, τους προέτρεψε να βλέπουν τη ζωή με ελπίδα, κουράγιο και προσδοκία.

«Σας ευχόμαστε από καρδιάς η περιδιάβασή σας μακριά από τις πατρίδες σας να είναι για ένα μικρό διάστημα που θα σας γεμίσει χρήσιμες εμπειρίες και να γυρίσετε όσο το δυνατόν πιο σύντομα εκεί όπου εσείς επιθυμείτε.

paspd

Να επανασυνδεθείτε με τις οικογένειες, με τις χώρες σας, εν ειρήνη, μακριά από πολέμους, καταστροφές και όλα αυτά που σφράγισαν τις μνήμες, τα βιώματα και τη μέχρι τώρα πορεία σας.

Ως κράτος, ως λαός, ως μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως οργανώσεις εθελοντών, είμαστε αρωγοί σε αυτή την πορεία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις