Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Ζουγανέλης: Κανένας εθνικιστής δεν αγαπά την πατρίδα του – Τι τον ενοχλεί στην Αριστερά
LIFESTYLE

Ζουγανέλης: Κανένας εθνικιστής δεν αγαπά την πατρίδα του – Τι τον ενοχλεί στην Αριστερά

Την άποψη ότι κανείς εθνικιστής δεν αγαπάει την πατρίδα του διατύπωσε σε συνέντευξή του ο Γιάννης Ζουγανέλης. «Κανείς εθνικιστής ή γκεμπελιστής ή φασίστας δεν αγαπάει την πατρίδα του. Αγαπάει τα άγρια ένστικτα της αντιπαράθεσης των ανθρώπων και ως αποτέλεσμα της χυδαίας μορφής καταναλωτισμού. Αγαπάει να επιβάλλεται» δήλωσε στα ΝΕΑ ο δημοφιλής καλλιτέχνης. «Άρα ο εθνικιστής είναι […]

Γιάννης-Ζουγανέλης.jpg

Την άποψη ότι κανείς εθνικιστής δεν αγαπάει την πατρίδα του διατύπωσε σε συνέντευξή του ο Γιάννης Ζουγανέλης.

«Κανείς εθνικιστής ή γκεμπελιστής ή φασίστας δεν αγαπάει την πατρίδα του.

Αγαπάει τα άγρια ένστικτα της αντιπαράθεσης των ανθρώπων και ως αποτέλεσμα της χυδαίας μορφής καταναλωτισμού. Αγαπάει να επιβάλλεται» δήλωσε στα ΝΕΑ ο δημοφιλής καλλιτέχνης.

«Άρα ο εθνικιστής είναι με τα άγρια ένστικτα, τον τσαμπουκά, είναι με τον φόβο και τον τρόμο, επενδύει σε αυτά! Για να επιβάλει πράγματα από τα οποία ούτε κι ο ίδιος δεν θα αποκομίσει συμφέροντα.

Είναι τραγικό ο ελληνικός λαός σήμερα να έχει τέτοια απουσία μνήμης. Θυσιάστηκαν τόσοι άνθρωποι κατά του ναζισμού στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Έ, ντρέπομαι που στη Βουλή είναι ένα τέτοιο κόμμα! Είμαστε αυτό που αντιλαμβανόμαστε, αλλά και αυτό που θυμόμαστε».

Ωστόσο ξεκαθαρίζει στην ίδια συνέντευξη ότι «εγώ πιστεύω πολύ στην πατρίδα και στην εθνικότητα. Αν κάτι με ενοχλούσε στην Αριστερά πάντα ήταν το ξόρκι στην πατρίδα.

Πρέπει να λάβουμε υπόψη το βίωμα. Εγώ έπαιρνα χάρη από τη μάνα μου που πήγαινε στην εκκλησία. Το βίωμα είναι ελληνορθόδοξο, καλώς ή κακώς».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις