Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

18

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ο διεθνής Τύπος για τη βόμβα στο κανάλι του Φαλήρου – «Η Ελλάδα, χώρα με μακρύ παρελθόν πολιτικής βίας»
ΚΟΣΜΟΣ

Ο διεθνής Τύπος για τη βόμβα στο κανάλι του Φαλήρου – «Η Ελλάδα, χώρα με μακρύ παρελθόν πολιτικής βίας»

Εκτενή δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο για την μεγάλη έκρηξη βόμβας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ τα ξημερώματα της Δευτέρας Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία να σημειώνουν ότι τέτοιες επιθέσεις δεν είναι σπάνιες στη χώρα μας με το «μακρύ παρελθόν πολιτικής βίας». Για «Πλήγμα κατά της Δημοκρατίας», κάνει λόγο το Time στον τίτλο του ρεπορτάζ παραθέτοντας τις σχετικές δηλώσεις της […]

ΣΚΑΪ-έκρηξη-στο-κανάλι.jpg

Εκτενή δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο για την μεγάλη έκρηξη βόμβας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ τα ξημερώματα της Δευτέρας

Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία να σημειώνουν ότι τέτοιες επιθέσεις δεν είναι σπάνιες στη χώρα μας με το «μακρύ παρελθόν πολιτικής βίας».

Για «Πλήγμα κατά της Δημοκρατίας», κάνει λόγο το Time στον τίτλο του ρεπορτάζ παραθέτοντας τις σχετικές δηλώσεις της υπουργού Δημόσιας Τάξης Όλγας Γεροβασίλη.

Στο τηλεγράφημα του Associated Press, που αναπαράγει το περιοδικό καθώς και πολλά άλλα αμερικανικά ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων οι New York Times και το ABCnews, γίνεται εκτενής περιγραφή του σκηνικού έξω από το κτίριο του σταθμού.

Πανικός λίγο μετά την έκρηξη με «δεκάδες ερευνητές της αστυνομίας με λευκές στολές να συλλέγουν αποδεικτικά στοιχεία από το σημείο, που παραμένει αποκλεισμένο».

Παρατίθενται ακόμη δηλώσεις του διευθυντή Ειδήσεων του ΣΚΑΪ, Νίκου Φιλλιπίδη. Όπως υπογράμμισε, «οι ζημιές θα διορθωθούν αλλά νιώθεις σαν να έφθασε η βία στο ίδιο το σπίτι σου».

Το πρακτορείο σημειώνει ότι «η επίθεση της Δευτέρας έχει κάποιες ομοιότητες με την έκρηξη βόμβας σε δικαστήριο στο κέντρο της Αθήνας, στις 22 Δεκεμβρίου του 2017. Την ευθύνη για εκείνη την επίθεση είχε αναλάβει μια ακροαριστερή οργάνωση, η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών.

Η Ελλάδα έχει ιστορικό ένοπλων επιθέσεων

Τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, κυρίως εξτρεμιστικές ακροαριστερές ομάδες, άρχισαν να αναδύονται μετά την επταετή χούντα, που κατέρρευσε το 1974.

Οι στόχοι περιλαμβάνουν συχνά τράπεζες και πρεσβείες, όπως και αστυνομικά και δικαστικά κτίρια»

Από την πλευρά του το Reuters σημειώνει ότι «ο ΣΚΑΪ είναι ένας από τους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς στην Ελλάδα και μέρος ενός ομίλου media, που περιλαμβάνει έναν ραδιοφωνικό σταθμό και συνδέεται με την μεγαλύτερη εφημερίδα καθημερινής κυκλοφορίας στην Ελλάδα, την “Καθημερινή”».

Μετά από μια περιγραφή των αποκαρδιωτικών εικόνων στο σταθμό, το πρακτορείο υπογραμμίζει: «Επιθέσεις μικρής κλίμακας σε επιχειρήσεις, κρατικά κτίρια, την αστυνομία και πολιτικούς δεν είναι ασυνήθιστες στην Ελλάδα, που έχει μακρύ ιστορικό πολιτικής βίας».

Tην είδηση μετέδωσε και η γερμανική υπηρεσία του Euronews, σημειώνοντας ότι ευτυχώς, παρά την ισχυρή έκρηξη, δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί κι ότι τις έρευνες έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική.

«Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε την έδρα τηλεοπτικού δικτύου στην Ελλάδα», αναφέρει η ισπανική έκδοση του RT.

Τουρκικές εφημερίδες, όπως η Hurriyet και η Sabah μετέδωσαν στις ηλεκτρονικές εκδόσεις τους ως έκτακτη την είδηση επισημαίνοντας και αυτά ότι «από καιρού εις καιρόν έχουν αναφερθεί παρόμοιες επιθέσεις εξτρεμιστικές αριστερές οργανώσεις» στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις