Αθήνα

°C

ΤΕΤΑΡΤΗ

27

ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Η τρομακτική προειδοποίηση του σερ Νικ Κάρτερ: Όλα θυμίζουν την εποχή πριν τον Α’ Παγκόσμιο (vid)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τρομακτική προειδοποίηση του σερ Νικ Κάρτερ: Όλα θυμίζουν την εποχή πριν τον Α’ Παγκόσμιο (vid)

Ανησυχητικές διαπιστώσεις για την παγκόσμια κατάσταση, κατέθεσε ο αρχηγός του βρετανικού στρατού, σερ Νικ Κάρτερ O Κάρτερ παρομοίασε τις σημερινές συνθήκες με εκείνες που επικρατούσαν πριν το ξέσπασμα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Σε ομιλία του στο Λονδίνο, ο στρατηγός τόνισε το αβέβαιο πολιτικό περιβάλλον σε πολλές χώρες και την αστάθεια που υπάρχει παγκοσμίως. «Η σταθερή […]

Νικ Κάρτερ

Ανησυχητικές διαπιστώσεις για την παγκόσμια κατάσταση, κατέθεσε ο αρχηγός του βρετανικού στρατού, σερ Νικ Κάρτερ

O Κάρτερ παρομοίασε τις σημερινές συνθήκες με εκείνες που επικρατούσαν πριν το ξέσπασμα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σε ομιλία του στο Λονδίνο, ο στρατηγός τόνισε το αβέβαιο πολιτικό περιβάλλον σε πολλές χώρες και την αστάθεια που υπάρχει παγκοσμίως.

«Η σταθερή αντιπαράθεση αποτελεί καθοριστική προϋπόθεση προκειμένου οι διαφοροποιήσεις μεταξύ των εθνών να εντείνονται πολύ γρήγορα.

Η κατάσταση θυμίζει την πρώτη 10ετία του περασμένου αιώνα, όταν ο μεγάλος ανταγωνισμός ολοκληρώθηκε με το ξέσπασμα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου», δήλωσε ο αρχηγός του βρετανικού στρατού.

Εχθρικά κράτη Ρωσία, Κίνα και Ιράν

Ο Σερ Νικ Κάρτερ κατονόμασε τις χώρες που απειλούν την παγκόσμια ειρήνη, τις οποίες και χαρακτήρισε «εχθρικά κράτη».

«Ρωσία, Κίνα και Ιράν αμφισβητούν την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ευημερία» της Βρετανίας, αλλά και του υπόλοιπου κόσμου, δήλωσε ο επικεφαλής του βρετανικού στρατού.

Στους παράγοντες αποσταθεροποίησης πρόσθεσε, δε, και τις ακροδεξιές δυνάμεις του λαϊκισμού, την τρομοκρατία και τις εθνικιστικές ομάδες, που «θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν τη μαζική μετανάστευση».

Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης του Προσωπικού Άμυνας πρόσθεσε

«Ζούμε σε έναν πολυπολικό κόσμο ανταγωνιστικών δυνάμεων, με αποκλίνουσες απόψεις για το πώς πρέπει να δουλέψει ο κόσμος, διαφορετικές αξίες, μια αίσθηση ιστορικών δικαιωμάτων. Εν τω μεταξύ, ο χαρακτήρας της πολιτικής και του πολέμου εξελίσσεται ταχύτατα, οδηγούμενος από τη διάδοση της πληροφορίας και το ρυθμό της τεχνολογικής αλλαγής. Οι ανταγωνιστές μας έχουν γίνει κυρίαρχοι στην εκμετάλλευση των ορίων μεταξύ ειρήνης και πολέμου».

«Ο κόσμος αγνοεί την ιστορία -Τα απίστευτα ευρήματα δημοσκόπησης

Ο στρατηγός Κάρτερ επισήμανε μια ανησυχητική έλλειψη γνώσης ή ενδιαφέροντος μεταξύ των πολιτών για το πώς έχουν εξελιχθεί τα σημερινά γεωπολιτικά ζητήματα, γεγονός που επίσης θυμίζει την εποχή του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς η γνώση αποτέλεσε τη δύναμη για τη μεγάλη διάρκεια ειρήνης που ακολούθησε μετά το τέλος του επίσης καταστροφικού Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Φυσικά, οι άνθρωποι δεν μελετούν πραγματικά την ιστορία πλέον», τόνισε και παρουσίασε μια πρόσφατη έρευνα σε 2.000 ανθρώπους για τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Το 50% πίστευε ότι ο τότε πρωθυπουργός ήταν ο Ουίνστον Τσόρτσιλ και το 10% πίστευε ότι ήταν η Μάργκαρετ Θάτσερ. Το 20% πιστεύει ότι πολεμούσαμε με τους Γάλλους. Το 6% θεωρούσε ότι η δολοφονία του προέδρου Κένεντι προκάλεσε τον πόλεμο.

Και όταν ρωτήθηκαν ποια ήταν η πιο αιματηρή μάχη του πολέμου, το 16% ψήφισε για το Περλ Χάρμπορ, το 8% για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας, το 7% για τον Hastings και το 5% για το Helm’s Deep, τη… μάχη στην τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», δήλωσε ο επικεφαλής του βρετανικού στρατού, προκαλώντας τον πικρό γέλωτα των παρευρισκομένων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις