Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Προσφυγικό: Παρά την “θύελλα”, η κυβέρνηση συνεχίζει τις απευθείας αναθέσεις!
ΕΛΛΑΔΑ

Προσφυγικό: Παρά την “θύελλα”, η κυβέρνηση συνεχίζει τις απευθείας αναθέσεις!

Συνεχίζει να προκαλεί η κυβέρνηση με απευθείας αναθέσεις στο μεταναστευτικό Ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά σε προσλήψεις, αναθέσεις έργων και συμβάσεις χιλιάδων ευρώ κατά παρέκκλιση κάθε κείμενης διάταξης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού-προσφυγικού. Νομοσχέδιο που κατέθεσε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής επικαλείται για τρίτη χρονιά τις έκτακτες συνθήκες που επικρατούν στο μεταναστευτικό. Ως εκ τούτου, παρατείνει για ένα […]

Συνεχίζει να προκαλεί η κυβέρνηση με απευθείας αναθέσεις στο μεταναστευτικό

Ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά σε προσλήψεις, αναθέσεις έργων και συμβάσεις χιλιάδων ευρώ κατά παρέκκλιση κάθε κείμενης διάταξης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού-προσφυγικού.

Νομοσχέδιο που κατέθεσε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής επικαλείται για τρίτη χρονιά τις έκτακτες συνθήκες που επικρατούν στο μεταναστευτικό.

Ως εκ τούτου, παρατείνει για ένα ακόμα έτος το σχετικό καθεστώς!

Παρά τον σάλο για τη διαχείριση των κονδυλίων όσον αφορά το μεταναστευτικό, η κυβέρνηση με νομοσχέδιο παρατείνει για ένα ακόμη έτος, την εφαρμογή των διατάξεων με παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας.

Την σύναψη δημοσίων συμβάσεων από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την κάλυψη των αναγκών των μεταναστών και των προσφύγων.

Την απόσπαση προσωπικού του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, την πρόσληψη προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ΙΔΟΧ καθώς και τη διάθεση ή πρόσληψη με όμοιες συμβάσεις πολιτών κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πολιτών που εργάζονται σε διεθνείς ή ευρωπαϊκούς οργανισμούς στις αρμόδιες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση έκτακτων και επειγουσών αναγκών.

Ακόμη με το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής επιτρέπεται η μίσθωση κατάλληλων ιδιωτικών ακινήτων με υπουργική απόφαση, δίχως να υπάρξει σχετική προκήρυξη ή διαγωνιστική διαδικασία.

Μάλιστα, με Κοινή Υπουργική Απόφαση μπορεί να ανατίθεται η δημιουργία, η μίσθωση, υποστήριξη, στελέχωσης, διαχείριση, εποπτεία ή παρακολούθηση των εγκαταστάσεων ή των μισθωμένων ιδιωτικών ακινήτων σε άλλους φορείς του Δημοσίου.

Ακόμα «νομιμοποιούνται» και πλέον μπορούν να πληρωθούν οι μισθώσεις που υπογράφτηκαν και πραγματοποιήθηκαν από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ή από το Υπουργείο Εσωτερικών μέχρι τη δημοσίευση του εν λόγω νόμου.

Τέλος η έκθεση του γενικού λογιστηρίου του κράτους αναφέρει ότι θα τοποθετηθούν ακόμα 350 νέοι Υπάλληλοι με το κόστος μισθοδοσίας να φτάνει τα 6,1 εκατομμύρια ευρώ, την στιγμή που κατά το Υπουργείο η παράταση των συμβάσεων αγγίζει τα 5,8 εκατομμύρια ευρώ!

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις