Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

01

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / “Θύελλα” για το “χρυσό αγόρι” του Μαξίμου, συμμαθητή του Παππά – Από σερβιτόρος, με γεμάτους τραπεζικούς λογαριασμούς
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Θύελλα” για το “χρυσό αγόρι” του Μαξίμου, συμμαθητή του Παππά – Από σερβιτόρος, με γεμάτους τραπεζικούς λογαριασμούς

Μανώλης Πεσίτης – Ποιος είναι ο άνθρωπος που “απειλεί” να τινάξει το Μαξίμου Η υπόθεση του Μανώλη Πετσίτη, συμμαθητή του Νίκου Παππά και στενού συνεργάτη του Μαξίμου, πήρε πολιτικές διαστάσεις καθώς η ΝΔ διατυπώνει «αμείλικτα» ερωτήματα. Από το ΚΙΝΑΛ ο Γιάννης Μανιάτης φέρνει το θέμα στη Βουλή. Όπως αποκάλυψε το newsbomb.gr ο κ. Μανώλης Πετσίτης, συμμαθητής του υπ. Ψηφιακής Πολιτικής […]

Μαξίμου-πόρτα.jpg

Μανώλης Πεσίτης – Ποιος είναι ο άνθρωπος που “απειλεί” να τινάξει το Μαξίμου

Η υπόθεση του Μανώλη Πετσίτη, συμμαθητή του Νίκου Παππά και στενού συνεργάτη του Μαξίμου, πήρε πολιτικές διαστάσεις καθώς η ΝΔ διατυπώνει «αμείλικτα» ερωτήματα.

Από το ΚΙΝΑΛ ο Γιάννης Μανιάτης φέρνει το θέμα στη Βουλή.

Όπως αποκάλυψε το newsbomb.gr ο κ. Μανώλης Πετσίτης, συμμαθητής του υπ. Ψηφιακής Πολιτικής και ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του και με ιδιαίτερες σχέσεις με το μέγαρο Μαξίμου, διέγραψε εντυπωσιακή «τροχιά» από την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Μέχρι το 2014 ο κ. Πετσίτης ήταν σερβιτόρος στο επάγγελμα.

Όμως, από το 2015 με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, ο κ. Πετσίτης μετατρέπεται μέσα σε μια νύχτα σε πολιτικό παράγοντα και σε συνομιλητή κορυφαίων επιχειρηματιών και καναλαρχών και εμφανίζεται να είναι μισθωτός του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στην εταιρεία Elfe.

Η “χρυσή” ζωή

Σύμφωνα με το in.gr ο Μανώλης Πετσίτης διήγαγε «καλή ζωή» τα τελευταία χρόνια.

«Ο άγνωστος στο ευρύ κοινό σερβιτόρος στο επάγγελμα που όμως κατάφερε να κάνει πραγματικότητα τα πιο τρελά του όνειρα και να ζει μια αξιοζήλευτη ζωή. Με ωραίες γυναίκες, γεμάτους τραπεζικούς λογαριασμούς, τραπέζια σε trendy μαγαζιά της αθηναϊκής νύχτας, πανάκριβα κρασιά και ουίσκι (για τα οποία δείχνει ιδιαίτερη αδυναμία σε σημείο… υπερβολής)».

Δείτε βίντεο από την νυχτερινή διασκέδαση του κ. Πετσίτη από το in.gr:

Είχε προβλέψει το αποτέλεσμα του 2015

Το όνομα του κ. Πετσίτη, ήρθε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα λίγο πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, όταν ο στενός πυρήνας των συνεργατών του κ. Τσίπρα έδινε προγνωστικά για το αποτέλεσμα.

Μια φωτογραφία που δημοσίευσαν το 2015 «ΤΑ ΝΕΑ» έδειχνε ένα χαρτί με τις προβλέψεις λίγο πριν τα αποτελέσματα.

Αν και όλοι, Θοδωρής Μιχόπουλος, Νίκος Παππάς, Αλέκος Φλαμπουράρης, αλλά και Αλέξης Τσίπρας, ήταν συγκρατημένοι, ο μόνος που έπεσε απόλυτα μέσα στο αποτέλεσμα ήταν ο Μανώλης Πετσίτης, που έδινε τη Ν.∆. στο 28% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 35%.

Ο Μανώλης Πετσίτης ήταν ο μόνος από τους συνεργάτες Τσίπρα που είχε προβλέψει το αποτέλεσμα του 2015

Μέσα σε τρία χρόνια από τα 5.000 ευρώ έφτασε εισοδήματα 204.000

Από τότε οι μετοχές του στο εσωκομματικό χρηματιστήριο εκτοξεύτηκαν. Σύμφωνα με το newsbomb ο κ. Πετσίτης έγινε το alter ego του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά.

Μέσα σε τρία χρόνια από μισθωτός των 4.911,87 ευρώ ετησίως βρέθηκε να έχει ετήσια εισοδήματα ύψους 204.160 ευρώ και να συνεργάζεται με επιχειρηματίες όπως ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο Δημήτρης Κοντομηνάς και ο κ. Καλογρίτσας.

Οι 1.174 ημέρες που έχουν μεσολαβήσει από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 αποδείχτηκαν «χρυσές» για τον Μανώλη Πετσίτη, ο οποίος το 2013 ως σερβιτόρος στο CIAO ITALIA της Λεωφόρου Συγγρού 133 είχε ετήσιες απολαβές 4.911 ευρώ.

Το 2014 μάλιστα έβγαλε ακόμη λιγότερα, καθώς ως γκαρσόνι στην προαναφερόμενη επιχείρηση εστίασης, αλλά και ως συνεργάτης της IONIOS FINANCIAL ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ μόλις που κατάφερε ετησίως να μαζέψει 3.255 ευρώ, ήτοι 271 ευρώ το μήνα.

Πενιχρά εισοδήματα για τον Μαν. Πετσίτη το 2013-2014

Το 2015, όταν και ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση ο κ. Πετσίτης ως μισθοδοτούμενος από την IONIOS FINANCIAL (εταιρεία που σήμερα τελεί υπό εκκαθάριση) δήλωσε 17.500 ευρώ.

Τριπλασίασε τα εισοδήματά του μόλις ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ την διακυβέρνηση ο Μ. Πετσίτης

Από φτωχός μισθωτός σε έξι θέσεις με πλούσιες απολαβές

Το 2016 ο Μανώλης Πετσίτης βρέθηκε να έχει έξι θέσεις απασχόλησης.

Προσελήφθη στην Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE Α.Β.Ε.Ε από την οποία έλαβε 72.693 ευρώ.

Από την Alpha Δορυφορική Τηλεόραση έλαβε το 2016 αμοιβές ύψους 45.935 ευρώ. Από την εταιρεία TAF SPORTS MARKETING AE, ιδιοκτησίας Κωνσταντίνου Ντέρη, έλαβε 32.500 ευρώ. Για υπηρεσίες, που το περιεχόμενο τους το γνωρίζει η Forthnet, ο κ. Πετσίτης έλαβε το 2016 συνολικά 28.000 ευρώ.

Από την D – Project, εταιρεία παροχής τηλεπικοινωνιακών και ασφαλιστικών υπηρεσιών έλαβε 20.032 ευρώ. Τέλος, από μια ΙΚΕ με την ονομασία L.M.I. είχε αμοιβές 5.000 ευρώ.

Αθροιστικά το 2016 φέρεται να είχε αμοιβές συνολικού ύψους 204.160 ευρώ

Το 2016 ο Μαν. Πετσίτης είχε 6 θέσεις και τα εισοδήματά του εκτοξεύτηκαν στις 200 χιλιάδες ευρώ

Το 2017 η ELFE του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, αναπροσάρμοσε κατά 65% τις απολαβές του.

Έτσι, από 72.693 ευρώ το 2016 έλαβε το 2017 από την Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE Α.Β.Ε.Ε συνολικά 128.500 ευρώ.

Σε αυτά προστέθηκαν ακόμη 47.750 ευρώ, εκ των οποίων τα 27.750 ευρώ προήλθαν από την TAF SPORTS MARKETING AE και τα 20.000 ευρώ από την Forthnet. Συνολικά δηλαδή το 2017 είχε απολαβές 176.250 ευρώ.

Το 2017 ήταν εξίσου καλό για τον Μαν. Πετσίτη, ο οποίος είχε απολαβές 176.000 ευρώ

Σύμφωνα με το newsbomb στην «παρέα» της τοπικής οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ της Καισαιριανής, εκτός των Νίκου Παππά και του Μανώλη Πετσίτη, ανήκε και ο Θεόδωρος Κιτσάκος, ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ. Που πριν αναλάβει στην επιχείρηση αερίου είχε διατελέσει Γενικός Διευθυντής της ELFE.

Ο κ. Κιτσάκος ανέλαβε στη ΔΕΠΑ το Νοέμβριο του 2015 και παρέμεινε στο τιμόνι της κρατικής εταιρείας μέχρι την αποπομπή του το Νοέμβριο του 2016.

Στο διάστημα αυτό τα «φέσια» της ELFE προς τη ΔΕΠΑ αυξήθηκαν από τα 89,76 εκατ. ευρώ στα 120 εκατ. ευρώ.

Δείτε το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ για τα «νυχτοπερπατήματα» του Μανώλη Πετσίτη:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις