Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κυριάκος: Επιτρέπουμε στον Ζάεφ να μας κουνά το δάχτυλο – Η Συμφωνία δεν θα περάσει (vid)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος: Επιτρέπουμε στον Ζάεφ να μας κουνά το δάχτυλο – Η Συμφωνία δεν θα περάσει (vid)

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κυβέρνηση και στον Αλέξη Τσίπρα Ο πρόεδρος της ΝΔ βρέθηκε σε εκδήλωση στην Τρίπολη για την υποψηφιότητα του Παναγιώτη Νίκα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. «Η κυβέρνηση αυτή όσο μένει στην εξουσία τόσο προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά. Είχαμε προειδοποιήσει φίλες και φίλοι την κυβέρνηση για τους μεγάλους κινδύνους που εγκυμονούσε η υπογραφή […]

Κυριάκος-Μητσοτάκης.jpg

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κυβέρνηση και στον Αλέξη Τσίπρα

Ο πρόεδρος της ΝΔ βρέθηκε σε εκδήλωση στην Τρίπολη για την υποψηφιότητα του Παναγιώτη Νίκα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

«Η κυβέρνηση αυτή όσο μένει στην εξουσία τόσο προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά. Είχαμε προειδοποιήσει φίλες και φίλοι την κυβέρνηση για τους μεγάλους κινδύνους που εγκυμονούσε η υπογραφή της άκρως προβληματικής Συμφωνίας των Πρεσπών.

Δυστυχώς δικαιωνόμαστε κάθε μέρα στην κριτική μας. Είχαμε πει ότι η αναγνώριση “μακεδονικής” γλώσσας και εθνότητας συνιστά μια εθνική υποχώρηση την οποία καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε κάνει».

«Με απλά λόγια, ο κ. Τσίπρας είπε ναι εκεί που όλοι οι προηγούμενοι είχαν πει όχι. Εκεί που είχε πει όχι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Κώστας Καραμανλής, ο Αντώνης Σαμαράς, ο κ. Τσίπρας είπε ναι.

Επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο στον κ. Ζάεφ να έρχεται τώρα να μας κουνά το δάχτυλο. Να μας λέει: Ποια Βόρεια Μακεδονία.

Εμείς “Μακεδόνες” είμαστε, τη “μακεδονική” γλώσσα μιλάμε και θα διεκδικήσουμε αύριο να διδάσκεται και αυτή η “μακεδονική” γλώσσα επίσημα και στην πατρίδα μας.

Του λέμε λοιπόν εδώ, από αυτόν τον τόπο που έχει τόσο βαρύ ιστορικό συμβολισμό, από την κοιτίδα της ελεύθερης Ελλάδος, ότι η Νέα Δημοκρατία ήταν, είναι και θα είναι απέναντι στη Συμφωνία  των Πρεσπών.

Θα αγωνιστούμε αυτή η συμφωνία να μην περάσει. Διότι υπονομεύει τα συμφέροντα της χώρας».

Κλείνοντας ανέφερε: 

Σε δύο χρόνια από τώρα, το 2021, θα συμπληρωθούν 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Την Επανάσταση η οποία ξεπήδησε σαν σπίθα από τον Μοριά. Έγινε πρόταγμα ελευθερίας και κόντρα στις προβλέψεις έκανε την Ελλάδα αυτό που είναι. Ελεύθερο Κράτος με ελεύθερους πολίτες.

Αναρωτηθείτε μαζί μου πώς θέλετε να είναι η Ελλάδα του 2021, πώς θέλετε να είναι η Ελλάδα του 2025.

Και συγκρίνετε την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας με την μη πρόταση, ουσιαστικά, του ΣΥΡΙΖΑ. Που δεν είναι τίποτε άλλο από μία μεγάλη επιστροφή στο παρελθόν.

Και νομίζω ότι αβίαστα θα καταλήξετε στο συμπέρασμα ότι, ναι, αξίζει να στηρίξετε τη Νέα Δημοκρατία. Για να έρθει και πάλι η αισιοδοξία και το χαμόγελο στα χείλη όλων των Ελλήνων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις