Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

15

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ο Ξυδάκης ανάβει “φωτιές”: “Μπορεί να σπάσει η συμφωνία των Πρεσπών”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ξυδάκης ανάβει “φωτιές”: “Μπορεί να σπάσει η συμφωνία των Πρεσπών”

“Φωτιές” άναψε εντός του ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Νίκος Ξυδάκης Αναφερόμενος στις τελευταίες δηλώσεις του πρωθυπουργού των Σκοπίων περί μακεδονικής γλώσσας που μπορεί να διδαχθεί στην Ελλάδα έκανε λόγο για ένα δύσκολο και λεπτό πολιτικό παιχνίδι. «Ήδη τον βάλαμε και τα μάζεψε και θα τα ξαναμαζέψει. Πρέπει να περάσει κι αυτός τα […]

Ξυδάκης.jpg

“Φωτιές” άναψε εντός του ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Νίκος Ξυδάκης

Αναφερόμενος στις τελευταίες δηλώσεις του πρωθυπουργού των Σκοπίων περί μακεδονικής γλώσσας που μπορεί να διδαχθεί στην Ελλάδα έκανε λόγο για ένα δύσκολο και λεπτό πολιτικό παιχνίδι.

«Ήδη τον βάλαμε και τα μάζεψε και θα τα ξαναμαζέψει. Πρέπει να περάσει κι αυτός τα εμπόδια. Πρέπει να διευκολύνουμε, αλλά δεν πρέπει να είμαστε και υποχωρητικοί. Γι’ αυτό και εξεπέμφθη ένα ξαφνικό, σκληρό, δυνατό κύμα δυσφορίας προς τα Σκόπια και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος εκφράζει την ελληνική βούληση και από τις κυβερνητικές πηγές».

Όταν όμως σε ρωτήθηκε  ποιο είναι το μέλλον της συμφωνίας εάν ο κ. Ζάεφ επιμείνει στην ρητορική του και συνέχισε να προκαλεί την Αθήνα  ο κ. Ξυδάκης «έριξε» την βόμβα.

Άφησε ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο η ελληνική πλευρά να «σπάσει» τη συμφωνία και  να μην την φέρει για κύρωση στη Βουλή.

 Ξυδάκης: «Κοιτάξτε, βγήκε ο γραμματέας του ΝΑΤΟ ο Στόλτενμπεργκ και είπε ότι ή θα τα ψηφίσεις όλα ή δεν έχει. Έχουμε κάθε στιγμή κι εμείς το δικαίωμα αν αυτός ερμηνεύει κατά το δοκούν τη συμφωνία των Πρεσπών να την ερμηνεύσουμε κι εμείς σύμφωνα με αυτό που έχουμε μπροστά μας, γράμμα και πνεύμα και περιεχόμενο και να την σπάσουμε. Δηλαδή αν φτάσουμε σε αθέτηση».

Δημοσιογράφος: Δηλαδή να μην την κυρώσουμε στη Βουλή;

Ξυδάκης: «Αν είναι κάτι που δεν μπορεί να εισαχθεί, αλλά μένει να το δούμε».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις