Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σαρώνει η “Πηνελόπη” – Καταστροφές σε πολλές περιοχές, συνεχίζεται ο παγετός (pics-vids)
ΕΛΛΑΔΑ

Σαρώνει η “Πηνελόπη” – Καταστροφές σε πολλές περιοχές, συνεχίζεται ο παγετός (pics-vids)

Στο έλεος της κακοκαιρίας που ακούει στο όνομα “Πηνελόπη” βρίσκεται τις τα τελευταία 24ωρα η χώρα με χειμάρρους, πλημμύρες, πτώσεις δέντρων, κατεστραμμένα σπίτια και αυτοκίνητα. Καταστροφές στη Μυτιλήνη Στο έλεος της «Πηνελόπης» η Μυτιλήνη προβλήματα από κατολισθήσεις, οι δρόμοι του νησιού πλημμύρισαν, ενώ οι χείμαρροι κατέστρεψαν δρόμους. Σε ποτάμι μετατράπηκε και ο κεντρικός δρόμος στην […]

Στο έλεος της κακοκαιρίας που ακούει στο όνομα “Πηνελόπη” βρίσκεται τις τα τελευταία 24ωρα η χώρα με χειμάρρους, πλημμύρες, πτώσεις δέντρων, κατεστραμμένα σπίτια και αυτοκίνητα.

Καταστροφές στη Μυτιλήνη

Στο έλεος της «Πηνελόπης» η Μυτιλήνη προβλήματα από κατολισθήσεις, οι δρόμοι του νησιού πλημμύρισαν, ενώ οι χείμαρροι κατέστρεψαν δρόμους.

Βράχια έπεσαν σε σπίτια

Σε ποτάμι μετατράπηκε και ο κεντρικός δρόμος στην Αγία Παρασκευή, αλλά και δρόμοι στο Πλωμάρι. Λάσπη και πέτρες κατέβασε το νερό της βροχής στην Πλαγιά όπου πλημμύρισαν σπίτια και μαγαζιά.

Μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης, πολλοί δρόμοι είχαν μετατραπεί σε λίμνες.

Καταστροφές σε αυτοκίνητα

Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο πέτρες και λάσπη μεταφέρθηκαν στο οδόστρωμα στην Παγανή, στα Θέρμα, στο δρόμο προς Κουντορουδιά, αλλά και στο βόρειο μέρος του νησιού, στην Καλλονή, στην Πέτρα και στο Μόλυβο, ενώ κοντέινερ παρασύρθηκαν και έπεσαν στη θάλασσα.

Χείμαρροι στα Χανιά

Με ισχυρούς ανέμους και καταιγίδες η κακοκαιρία έπληξε από τα Δυτικά την Κρήτη. Προβλήματα εντοπίστηκαν στην πόλη των Χανίων, με πτώσεις δέντρων και πλημμυρισμένους δρόμους ενώ ανάλογα προβλήματα εντοπίζονται στον Δήμο Πλατανιά και σε περιοχές του Ρεθύμνου.

Πλημμύρισαν οι δρόμοι

Κυκλοφοριακό πρόβλημα προκλήθηκαν από πτώσεις δέντρων ενώ πολλά σημεία των παράδρομων της εθνικής οδού πλημμύρισαν μεταξύ του Βαμβακόπουλου και των Μουρνιών δημιουργώντας χειμάρρους σε πολλά σημεία.

Προβλήματα στη Ροδόπη

Η στάθμη στον ποταμό Τραύο ήταν στο όριο με αποτέλεσμα τα νερά που κατέβαιναν προς το ποτάμι, έβρισκαν δίοδο προς τις γύρω περιοχές.

φωτογραφίες: xronos.gr

Από τα ορμητικά νερά πλημμύρισαν δρόμοι, αγροτικές περιοχές και η εκκλησία της Φανερωμένης.

Κάτασπρος ο Κίσσαβος

Στην πόλη της Λάρισας μόνον η πτώση της θερμοκρασίας θυμίζει την είσοδο του χειμώνα. Στα ορεινά του Κισσάβου όμως, στη Σπηλιά, το χιόνι έχει ήδη σκεπάσει τα πάντα.

kissavos3

Ο υδράργυρος στο Σουφλί έπεσε στους -3 βαθμούς Κελσίου, στους -2 στην Ορεστιάδα και το Διδυμότειχο και στον 1 βαθμό στην Αλεξανδρούπολη όπου πνέουν ισχυροί βοριάδες.

Μοναδική η εικόνα από την έντονη χιονόπτωση στις ορεινές περιοχές του Νομού Τρικάλων

Χαρακτηριστικές οι εικόνες από το Παλαιοχώρι Καλαμπάκας.

Πάνω από 10.000 κεραυνοί μέχρι το μεσημέρι

Σημαντική κεραυνική δραστηριότητα συνόδευσε την τελευταία φάση της κακοκαιρίας Πηνελόπη, με περισσότερους από 10.000 κεραυνούς να έχει καταγράψει το σύστημα ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου

Τεράστια κύματα «καταπίνουν» το λιμάνι των Χανίων

Εντυπωσιακές εικόνες από τα Χανιά καθώς τα κύματα «καταπίνουν» το παλιό λιμάνι.

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 9 και 10 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σήμερα Παρασκευή θα συνεχίσει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Εκτός από το τσουχτερό κρύο, αναμένονται παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, ενώ τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Νότιο Αιγαίο, οι οποίες βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν.

Παγετός θα σημειωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις