Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

10

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Πάνω από 60.000 δικαιούχοι συντάξεων θανόντων δεν έχουν πάρει ακόμη τα αναδρομικά
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάνω από 60.000 δικαιούχοι συντάξεων θανόντων δεν έχουν πάρει ακόμη τα αναδρομικά

Πάνω από 60.000 δικαιούχοι συντάξεων θανόντων δεν έχουν πάρει ακόμη τα αναδρομικά από τις παράνομες κρατήσεις υπέρ ΕΟΠΥΥ Αυτό, για το διάστημα Νοεμβρίου 2012 έως τον Ιούνιο του 2016. Το ΕΝΔΙΣΥ καταγγέλλει εξαπάτηση από το υπουργείο Εργασίας με «θύματα» τους δικαιούχους χήρες, χήρους ή ανήλικα τέκνα. Η κυβέρνηση αρνείται να καταβάλει τα αναδρομικά στους συνταξιούχους. […]

Χήρες, διαμαρτυρία

Πάνω από 60.000 δικαιούχοι συντάξεων θανόντων δεν έχουν πάρει ακόμη τα αναδρομικά από τις παράνομες κρατήσεις υπέρ ΕΟΠΥΥ

Αυτό, για το διάστημα Νοεμβρίου 2012 έως τον Ιούνιο του 2016.

Το ΕΝΔΙΣΥ καταγγέλλει εξαπάτηση από το υπουργείο Εργασίας με «θύματα» τους δικαιούχους χήρες, χήρους ή ανήλικα τέκνα.

Η κυβέρνηση αρνείται να καταβάλει τα αναδρομικά στους συνταξιούχους. Με πρωτοφανή ψέματα και παραπλανητικές κινήσεις κοροϊδεύει και τους δικαιούχους των συντάξεων χηρείας.

Στις 2/8/2018 το ΕΝΔΙΣΥ κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά της Έφης Αχτσιόγλου και του Τάσου Πετρόπουλου.

Η μήνυση αφορά στην καθυστέρηση της επιστροφής των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών υπέρ ΕΟΠΥΥ των θανόντων, από τον 11/2012 έως και τον 6/2016.

Στις 3/8/2018 το Υπουργείο Εργασίας έβγαλε δελτίο τύπου και υποστήριζε ότι είχαν επιστρέψει τα ποσά

Ο Εισαγγελέας έδωσε εντολή και χρεώθηκε στον 19ο πταισματοδίκη η αναφορά του ΕΝΔΙΣΥ. Αφού κάλεσε ως μάρτυρες τον Πρόεδρο Ν. Χατζόπουλο και την Γ.Γραμματέα Μουρίκη Πόπη, άρχισαν να καταβάλλουν τα παρακρατηθέντα.

Με την σύνταξη του Νοεμβρίου δόθηκαν τα ποσά, αρχής γενομένης από τους δικαιούχους του πρώην ΙΚΑ με σύστημα πληρωμής ΟΠΣ.

Περιπτώσεις που υπάρχει δικαίωμα σε σύνταξη λόγω θανάτου κατά τον μήνα Δεκέμβριο του 2017 σε μέλη οικογένειας του θανόντος

Οι διαφορές ποσών που παρακρατήθηκαν υπέρ υγειονομικής περίθαλψης καταβάλλονται είτε αυτόματα από τις μηχανογραφικές υπηρεσίες, όταν μπορεί να γίνει διασταύρωση των στοιχείων, είτε με χειρόγραφη διαδικασία μετά από αίτηση του δικαιούχου της σύνταξης λόγω θανάτου.

Εάν δεν καταβάλλεται σύνταξη κατά τα ανωτέρω, η επιστροφή κρατήσεων υγειονομικής περίθαλψης κατά τις διατάξεις του άρθρου 2 του Ν.4501/2017 θα γίνεται στους νόμιμους κληρονόμους του συνταξιούχου που απεβίωσε, είτε εξ αδιαθέτου είτε εκ διαθήκης

Όπου υπάρχει διάδοχος στη σύνταξη θανόντων καθώς και ανήλικα τέκνα δεν απαιτούνταν να υποβληθεί από τους δικαιούχους αίτηση για την επιστροφή σε σε αυτούς τους δικαιούχους της σύνταξης των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών υπέρ του ΕΟΠΠΥ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις