Τα Σκόπια ως «Μακεδονία» σε χάρτη του υπουργείου Άμυνας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα Σκόπια ως «Μακεδονία» σε χάρτη του υπουργείου Άμυνας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Μετά τον σάλο με τα ημερολόγια της αστυνομίας, με τον χάρτη που ανέφερε την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία» και τα κατεχόμενα ως «Βόρεια Κύπρο», προκύπτει κι άλλη υπόθεση Όπως φαίνεται, θα πρέπει να συνηθίσουμε στην ιδέα χαρτών που εμφανίζουν τα Σκόπια ως «Μακεδονία» με φόντο την πολυετή μάχη της διπλωματίας για την επίσημη ονομασία της ΠΓΔΜ. Αυτή […]

25.11.2018 | 08:46

Μετά τον σάλο με τα ημερολόγια της αστυνομίας, με τον χάρτη που ανέφερε την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία» και τα κατεχόμενα ως «Βόρεια Κύπρο», προκύπτει κι άλλη υπόθεση

Όπως φαίνεται, θα πρέπει να συνηθίσουμε στην ιδέα χαρτών που εμφανίζουν τα Σκόπια ως «Μακεδονία» με φόντο την πολυετή μάχη της διπλωματίας για την επίσημη ονομασία της ΠΓΔΜ.

Αυτή τη φορά πρόκειται για χάρτη που είναι δημοσιευμένος σε ιστοσελίδα του υπουργείου Άμυνας!

Πρόκειται για το site της Υπηρεσίας Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων.

Το site περιλαμβάνει χάρτη για τον εντοπισμό των ακινήτων που διατίθενται προς ενοικίαση, αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος» που έφερε στο φως το ζήτημα.

Αυτός ο χάρτης εμφανίζεται τη γειτονική χώρα ως «Μακεδονία», ενώ σε παρένθεση υπάρχει η ονομασία ΠΓΔΜ.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως οι διαχειριστές της ιστοσελίδας επέλεξαν να μην αποσύρουν τον χάρτη, αλλά κάτω από αυτόν να γράψουν μία διευκρινιστική υποσημείωση, ρίχνοντας την ευθύνη στη Google.

«Η ονομασία Μακεδονία που αποδίδεται στη γειτονική χώρα όπως φαίνεται στο χάρτη έχει εκχωρηθεί από την εταιρία Google Inc. Ιδιοκτήτη της εφαρμογής χάρτες “Google Maps”», αναφέρεται στην ιστοσελίδα.

«Η χρήση της εφαρμογής δεν συνιστά αποδοχή του συγκεκριμένου ονόματος εκ μέρους του κράτους της Ελληνικής Κυβέρνησης, το επίσημο όνομα του οποίου είναι Η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) σύμφωνα με την απόφαση υπ. αρ. 817/1993 του Συμβουλίου Ασφαλείας Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ)», σημειώνεται ακόμη.

 

Exit mobile version