Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ο “άθεος” Τσίπρας και ο “χριστιανός” Μητσοτάκης – ΝΔ και Αρχιεπισκοπή απαντούν στον φιλοκυβερνητικό Τύπο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο “άθεος” Τσίπρας και ο “χριστιανός” Μητσοτάκης – ΝΔ και Αρχιεπισκοπή απαντούν στον φιλοκυβερνητικό Τύπο

Η Αρχιεπισκοπή διαψεύδει δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για συνάντηση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη. «Τέτοια συνάντηση με αυτό το περιεχόμενο δεν υπήρξε ποτέ», αναφέρει το Γραφείο Τύπου. «Δεν έχω υπόψιν μου τέτοια ραντεβού» τόνισε νωρίτερα η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη. «Η ΝΔ δεν είχε καμία ενημέρωση σε […]

Αρχιεπισκοπή

Η Αρχιεπισκοπή διαψεύδει δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για συνάντηση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Τέτοια συνάντηση με αυτό το περιεχόμενο δεν υπήρξε ποτέ», αναφέρει το Γραφείο Τύπου.

«Δεν έχω υπόψιν μου τέτοια ραντεβού» τόνισε νωρίτερα η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.

«Η ΝΔ δεν είχε καμία ενημέρωση σε όσα ανακοίνωσαν Τσίπρας-Ιερώνυμος», πρόσθεσε.

Παράλληλα, πηγή από το περιβάλλον του κυρίου Μητσοτάκη, που επικαλείται η ΕΡΤ, είπε πως ο πρόεδρος του κόμματος συνομιλεί τακτικά με τον αρχιεπίσκοπο και ουδέποτε το έκρυψε.

Η προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να προβεί σε δήθεν αποκαλύψεις γι΄αυτές τις επαφές απλά επιβεβαιώνει την αγωνία του κ.Τσίπρα για την καταστροφή που έφερε, προσθέτει η ίδια πηγή.

Οι διαρροές

Οι εν λόγω «διαρροές» δημοσιεύτηκαν σήμερα στον φιλοκυβερνητικό Τύπο («Αυγή», «Εφημερίδα των Συντακτών»).

Υποστηρίζουν ότι ο κ. Μητσοτάκης είπε στον Αρχιεπίσκοπο «εγώ είμαι χριστιανός και ο πρωθυπουργός άθεος».

Αυτό, προκειμένου να τον πείσει να μην έρθει σε συμφωνία με τον πρωθυπουργό.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ζήτησε από τον πρόεδρο της ΝΔ να στηρίξει τη συμφωνία.

Ζήτησε επίσης, να δοθεί τέλος σε δικαστικές διαμάχες που συνεχίζονται για δεκαετίες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του στηρίζεται πάνω στα δημοσιεύματα και επαναλαμβάνει το επιχείρημα «Εγώ είμαι χριστιανός και ο Τσίπρας άθεος».

«Δεν έχει το Θεό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η μόνιμη έγνοιά του είναι πώς θα σαμποτάρει την κυβέρνηση και τη χώρα», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:

«Το τελευταίο παράδειγμα αυτής της τυχοδιωκτικής στάσης δεν είναι άλλο από τη στάση του στη συμφωνία της εκκλησίας με την πολιτεία.

Ο αρχηγός της ΝΔ φέρεται να ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να μην προχωρήσει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η συμφωνία, με το φοβερό επιχείρημα ότι ο ίδιος είναι χριστιανός, ενώ ο Τσίπρας άθεος!

Τα ίδια είχε κάνει και με τον Ζάεφ, όπου του ζητούσε να κλείσει τη συμφωνία αργότερα, με τον ίδιο πρωθυπουργό.

Πέρα από τη γελοιότητα και την ανευθυνότητα της αντιπολίτευσης Μητσοτάκη, δεν μπορεί να καταλάβει ότι κανείς δεν πιστεύει ότι θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός και με τη στάση του επιβεβαιώνει κάθε μέρα πόσο λίγος είναι;», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις