Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Κόντρα Ακρίτα – Δερβενιώτη για τα “μάτια” του Βαρουφάκη
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κόντρα Ακρίτα – Δερβενιώτη για τα “μάτια” του Βαρουφάκη

Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον Γιάνη Βαρουφάκη και την Έλενα Ακρίτα Αφορμή τα συνθήματα στην πορεία του Πολυτεχνείου από τα 18 μέλη του κόμματος του πρώην ΥΠΟΙΚ. Η Έλενα Ακρίτα σχολίασε το σύνθημα που είχε το MέΡΑ25 «Τότε ήταν τα τανκς, σήμερα είναι funds». Χαρακτήρισε δε τον Γιάνη Βαρουφάκη ανιστόρητο. Ο πρώην ΥΠΟΙΚ δεν απάντησε, ωστόσο την […]

Ακρίτα-1.jpg

Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον Γιάνη Βαρουφάκη και την Έλενα Ακρίτα

Αφορμή τα συνθήματα στην πορεία του Πολυτεχνείου από τα 18 μέλη του κόμματος του πρώην ΥΠΟΙΚ.

Η Έλενα Ακρίτα σχολίασε το σύνθημα που είχε το MέΡΑ25 «Τότε ήταν τα τανκς, σήμερα είναι funds». Χαρακτήρισε δε τον Γιάνη Βαρουφάκη ανιστόρητο.

Ο πρώην ΥΠΟΙΚ δεν απάντησε, ωστόσο την ανάρτηση της κυρίας Ακρίτα σχολίασε ο υπεύθυνος Τύπου του κόμματος, Σπύρος Δερβενιώτης.

Έγραψε στο Facebook η Έλενα Ακρίτα:

«Με δυναμικό παλμό οι περίπου 18 οπαδοί του Βαρουφάκη, διαδήλωσαν χτες με το πιο ανόητο σύνθημα από καταβολής Πολυτεχνείου. Ο ανιστόρητος Γιάνης της καρδιάς μας αγνοεί προφανώς τα λόγια του αγωνιστή Περικλή Κοροβέση. «Μετά την 21η Απριλίου 1967, το δικαίωμα να υπάρξεις σαν πολίτης ήτανε αντίσταση. Σ’ αυτούς που επέμεναν να ΄ναι πολίτες, το νέο καθεστώς επέβαλε μια τυπική διαδικασία προσαρμογής. Προσπάθησα να παραμείνω πολίτης.»

Απόσπασμα της απάντησης: 

Πάντα αγαπητή μου κυρία Elena Akrita

Διαβάζω από χθες την αγωνία σας να μη μιλάμε σήμερα για «χούντα», με βασικό επιχείρημα ότι σε μια χούντα δε θα μπορούσες να μιλήσεις για χούντα.

Ξεπερνάω το γεγονός ότι το γράφετε αυτό στα social media, χάρη στα οποία καταπιεσμένοι σε όλο τον κόσμο μια χαρά μπορούν να αποκαλούν τις χούντες τους χούντες, για να προχωρήσουμε στην ουσία.

Μέρος της ευγενούς σταυροφορίας σας ήταν να στολίσετε ως ανιστόρητο το σύνθημα με το οποίο πορεύτηκε στη χθεσινή πορεία του Πολυτεχνείου το ΜέΡΑ25 «Τότε ήταν τα τάνκς τώρα είναι τα funds”.

Με ψυχραιμία, θα διαπιστώσετε σε μια δεύτερη επίσκεψη στο σύνθημα, ότι πουθενά δεν υπάρχει η λέξη χούντα, που συμφωνώ ότι οφείλουμε να χρησιμοποιούμε με φειδώ. Αυτό για το οποίο μιλάει το σύνθημα είναι τα μέσα κατάλυσης της δημοκρατίας.

Κι εδώ δυσκολεύουν λίγο τα πράγματα. Μάλλον θα αναγκαστείτε να συμφωνήσετε με «το Γιάνη της καρδιάς σας» ή τουλάχιστο θα δυσκολευτείτε λίγο περισσότερο να τεκμηριώσετε το γεγονός ότι σήμερα έχουμε δημοκρατία. (Ακόμα κι οι φανατικότεροι υπέρμαχοι των «μνημονίων ως αναγκαιότητα» έχουν εγκαταλείψει αυτή την προσπάθεια).

Η ανάρτηση: 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις