Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

18

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας προειδοποιεί κυβέρνηση και αρχιεπίσκοπο (vid)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας προειδοποιεί κυβέρνηση και αρχιεπίσκοπο (vid)

Οι προτάσεις της κυβέρνησης για την μισθοδοσία του κλήρου έχουν προκαλέσει την ενόχληση 73 εκ των 82 μητροπολιτών, αναφέρει ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Μάλιστα, απευθύνει προειδοποίηση προς την κυβέρνηση και τον Ιερώνυμο πως θα υπάρξουν «πολύ άσχημες εξελίξεις» εάν η Βουλή νομοθετήσει αλλαγές στην δημοσιοϋπαλληλική σχέση των κληρικών προτού ολοκληρωθεί ο διάλογος Κράτους – Εκκλησίας Εάν η […]

Μητροπολίτης Μεσσηνίας

Οι προτάσεις της κυβέρνησης για την μισθοδοσία του κλήρου έχουν προκαλέσει την ενόχληση 73 εκ των 82 μητροπολιτών, αναφέρει ο μητροπολίτης Μεσσηνίας

Μάλιστα, απευθύνει προειδοποίηση προς την κυβέρνηση και τον Ιερώνυμο πως θα υπάρξουν «πολύ άσχημες εξελίξεις» εάν η Βουλή νομοθετήσει αλλαγές στην δημοσιοϋπαλληλική σχέση των κληρικών προτού ολοκληρωθεί ο διάλογος Κράτους – Εκκλησίας

Εάν η κυβέρνηση επιχειρήσει να κινηθεί μονομερώς όλα τα μέλη της Ιεραρχίας θα βρεθούν προ των ευθυνών τους, συμπλήρωσε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας.

Οι δηλώσεις γίνονται στον απόηχο της ανακοίνωσης του Μεγάρου Μαξίμου πως η μισθοδοσία των εκκλησιαστικών λειτουργών εμπίπτει αποκλειστικά στην αρμοδιότητα του Κράτους.

Ο κ. Χρυσόστομος τόνισε πως η δημοσιοϋπαλληλική σχέση για τους εκκλησιαστικούς λειτουργούς συνιστά «κόκκινη γραμμή» για την Ιεραρχία.

Προσέθεσε με νόημα πως όλα τα υπόλοιπα σώματα της Εκκλησίας οφείλουν να σεβαστούν αυτήν την τοποθέτηση των μητροπολιτών στις περαιτέρω διαβουλεύσεις με το Κράτος.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως συμπεριφέρεται με «απαράδεκτο» και «απαξιωτικό» τρόπο στην Εκκλησία, ενώ επέκρινε τον αρχιεπίσκοπο πως επέδειξε υπερβολική εμπιστοσύνη στον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Χρυσόστομος εκτίμησε πάντως πως η όλη διαβούλευση για την αναμόρφωση της σχέσης Κράτους – Εκκλησίας θα απαιτήσει πολύ χρόνο ακόμα, υπολογίζοντας πως δεν θα έχει ολοκληρωθεί πριν τις εκλογές.

Όσα δήλωσε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας στην εκπομπή “Σήμερα” του ΣΚΑΙ:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις