Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

19

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Επεισόδια στο Πολυτεχνείο – Ανήλικοι ανάμεσα στους 19 συλληφθέντες
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επεισόδια στο Πολυτεχνείο – Ανήλικοι ανάμεσα στους 19 συλληφθέντες

Ένα μέλος του «Ρουβίκωνα» είναι ανάμεσα στους 19 που συνελήφθησαν για τα επεισόδια που ξέσπασαν στα Εξάρχεια, μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο. Πρόκειται για έναν 28χρονο, ο οποίος έχει προσαχθεί 4 φορές έπειτα από δράσεις του «Ρουβίκωνα». Επίσης, συνελήφθη 34χρονος ο οποίος είχε προσαχθεί έπειτα από την έφοδο του «Ρουβίκωνα» στον ιερό ναό Αγ. Νικολάου στα […]

Πολυτεχνείο-2.jpg

Ένα μέλος του «Ρουβίκωνα» είναι ανάμεσα στους 19 που συνελήφθησαν για τα επεισόδια που ξέσπασαν στα Εξάρχεια, μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο.

Πρόκειται για έναν 28χρονο, ο οποίος έχει προσαχθεί 4 φορές έπειτα από δράσεις του «Ρουβίκωνα».

Επίσης, συνελήφθη 34χρονος ο οποίος είχε προσαχθεί έπειτα από την έφοδο του «Ρουβίκωνα» στον ιερό ναό Αγ. Νικολάου στα Εξάρχεια. Είχε συλληφθεί για επεισόδια το 2005.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι άτομο που είχε προσαχθεί έπειτα από επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στο Παγκράτι, το 2015.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και δύο ανήλικοι, ένας 17χρονος που έχει στο ενεργητικό του μία σύλληψη, μετά τα επεισόδια στην επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, πέρυσι και ένας ακόμη που είχε προσαχθεί τον Οκτώβριο, μετά το μαθητικό συλλαλητήριο.

Από τους 19 που συνελήφθησαν για τα επεισόδια, οι 14 είναι Έλληνες και οι 5 αλλοδαποί.

Για κακουργήματα οι εισαγγελικές αρχές άσκησαν ποινική δίωξη σε έξι από τους 19 συλληφθέντες

Η δίωξη αφορά στα αδικήματα της έκρηξης και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος αντιμετωπίζουν επτά εκ των συλληφθέντων

Τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διατάραξης κοινής ειρήνης, αντίσταση κατά της αρχής.

Οι δύο ανήλικοι αφέθησαν ελεύθεροι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις