Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / “Φρούριο” η Αθήνα για το Πολυτεχνείο: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – 5000 αστυνομικοί επί ποδός
ΕΛΛΑΔΑ

“Φρούριο” η Αθήνα για το Πολυτεχνείο: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – 5000 αστυνομικοί επί ποδός

Με αφορμή την 45η επέτειο του Πολυτεχνείου, η Αθήνα σήμερα αναμένεται να γίνει “φρούριο”. Αστυνομία, μέσα μεταφοράς και πανεπιστήμια λαμβάνουν δρακόντεια μέτρα. Ενδεικτικό είναι πως για μία ακόμα φορά στο κέντρο της Αθήνας θα βρίσκονται επί ποδός 5.000 αστυνομικοί. Παράλληλα, εξαιτίας της διακοπής κυκλοφορίας σε συγκεκριμένες οδούς της Αθήνας θα υπάρξουν αλλαγές και αναπροσαρμογές στα […]

Πολυτεχνείο- Πολυτεχνείου- αστυνομικοί

Με αφορμή την 45η επέτειο του Πολυτεχνείου, η Αθήνα σήμερα αναμένεται να γίνει “φρούριο”.

Αστυνομία, μέσα μεταφοράς και πανεπιστήμια λαμβάνουν δρακόντεια μέτρα. Ενδεικτικό είναι πως για μία ακόμα φορά στο κέντρο της Αθήνας θα βρίσκονται επί ποδός 5.000 αστυνομικοί.

Παράλληλα, εξαιτίας της διακοπής κυκλοφορίας σε συγκεκριμένες οδούς της Αθήνας θα υπάρξουν αλλαγές και αναπροσαρμογές στα δρομολόγια των μέσων μεταφοράς.

Ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ.

Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί θα επιστρατευθούν, για τα δρακόντεια μέτρα που θα ληφθούν. Πάνω από το κέντρο της Αθήνας θα πετούν συνεχώς drones αλλά και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ., για την κατόπτευση της περιοχής και προκειμένου να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων.

Στα Εξάρχεια θα βρίσκονται πολλοί «μυστικοί» αστυνομικοί, που θα παρατηρούν τυχόν ύποπτες κινήσεις, αλλά και κτίρια τα οποία είναι υπό κατάληψη.

Επιπλέον, ο σχεδιασμός της αστυνομίας προβλέπει την παρουσία ισχυρών δυνάμεων στο κέντρο της πρωτεύουσας, ιδιαίτερα έξω από αστυνομικά τμήματα και κτίρια κρατικών υπηρεσιών.

Οι αστυνομικοί καλούνται να είναι πολύ προσεκτικοί για:

  • επιθέσεις εναντίον αστυνομικών τμημάτων,
  • κτιρίων αστυνομικού ενδιαφέροντος,
  • μεμονωμένων αστυνομικών δυνάμεων,
  • ορμητήρια κουκουλοφόρων μέσα σε καταλήψεις.

Στην ΕΛ.ΑΣ. πιστεύουν πως το σχέδιο των αντιεξουσιαστών για τη φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

  • καταλήψεις σε αίθουσες του Πολυτεχνείου,
  • συγκέντρωση πολεμοφοδίων,
  • καμία συμμετοχή στην πορεία,
  • εκδηλώσεις επιθέσεων μέσα από το πανεπιστημιακό ίδρυμα,
  • δημιουργία ορμητηρίων κουκουλοφόρων μέσα σε καταλήψεις.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για την «45η Επέτειο του Πολυτεχνείου», πραγματοποιούνται έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλ. Κάνιγγος.

Οι ρυθμίσεις, το Σάββατο 17-11-2018 κατά την ημέρα της πορείας, θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας.

Αλλαγές και στα δρομολόγια των Μέσων Μεταφοράς

Σύμφωνα με Απόφαση της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων.

Από τη Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων της διαδρομής της πορείας και πέριξ της Πρεσβείας των Η.Π.Α..

Κλειστοί θα παραμείνουν προσωρινά και τρεις σταθμοί του Μετρό στο κέντρο της Αθήνας το Σάββατο 17 Νοεμβρίου, μετά από εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα, θα κλείσουν διαδοχικά οι παρακάτω σταθμοί «Μέγαρο Μουσικής» στις 15:00, «Ευαγγελισμός» στις 16:30 και «Σύνταγμα» στις 16:30.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις