Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βουλευτής έβγαλε στρινγκ στο Κοινοβούλιο – Το φρικτό επιχείρημα για υπόθεση βιασμού
ΚΟΣΜΟΣ

Βουλευτής έβγαλε στρινγκ στο Κοινοβούλιο – Το φρικτό επιχείρημα για υπόθεση βιασμού

Μέχρι το Κοινοβούλιο έφτασε η σοκαριστική υπόθεση αθώωσης ενός κατηγορουμένου για τον βιασμό μιας κοπέλας 17 ετών στην Ιρλανδία Η δικηγόρος του κατηγορουμένου, ισχυρίστηκε πως η κοπέλα τον προκάλεσε. Όπως ανέφερε το BBC, η συνήγορος είπε στην δίκη: «Πρέπει να δείτε πώς ντυνόταν, φορούσε ένα δαντελένιο στρινγκ». Συνέχισε μάλιστα με το «επιχείρημα» ότι το δαντελένιο εσώρουχο […]

Κοινοβούλιο

Μέχρι το Κοινοβούλιο έφτασε η σοκαριστική υπόθεση αθώωσης ενός κατηγορουμένου για τον βιασμό μιας κοπέλας 17 ετών στην Ιρλανδία

Η δικηγόρος του κατηγορουμένου, ισχυρίστηκε πως η κοπέλα τον προκάλεσε.

Όπως ανέφερε το BBC, η συνήγορος είπε στην δίκη: «Πρέπει να δείτε πώς ντυνόταν, φορούσε ένα δαντελένιο στρινγκ».

Συνέχισε μάλιστα με το «επιχείρημα» ότι το δαντελένιο εσώρουχο του θύματος ήταν αυτό που τον προκάλεσε.

Τελικά το δικαστήριο αθώωσε τον 27χρονο κατηγορούμενο που επέμεινε μέχρι τέλους ότι το σεξ ήταν συναινετικό. Ωστόσο η υπόθεση δεν έμεινε μέσα στις αίθουσες του δικαστηρίου.

H βουλευτής Ρ. Κόπινγκερ έφερε ένα παρόμοιο εσώρουχο στο Κοινοβούλιο, για να αναδείξει ότι «είναι συνηθισμένο να κατηγορούν τα θύματα» και αφού το έβγαλε για να το δουν όλοι οι βουλευτές είπε:

«Μπορεί να είναι ντροπιαστικό να δείξει κανένας ένα στρινγκ εδώ, αλλά πώς νομίζετε ότι νοιώθει το θύμα του βιασμού στο ασυνήθιστο θέαμα να δείχνουν τα εσώρουχά της στο δικαστήριο;»

Δείτε το βίντεο με την συνεδρίαση της Βουλής όπου στο 3ο λεπτό φαίνεται η βουλευτής να δείχνει το γυναικείο εσώρουχο.

Η υπόθεση προκάλεσε ολόκληρο κίνημα διαμαρτυρίας στην Ιρλανδία με γυναίκες να ανεβάζουν φωτογραφίες στο twitter με γυναικεία εσώρουχα:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις