Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Σήμερα το κρίσιμο EuroWorking Group – Στο “τραπέζι” οι συντάξεις
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμερα το κρίσιμο EuroWorking Group – Στο “τραπέζι” οι συντάξεις

Σήμερα το κρίσιμο EuroWorking Group Δύο συνεδριάσεις, η μία με θέμα την Ελλάδα και η δεύτερη με θέμα την Ιταλία είναι προγραμματισμένες για το σημερινό EuroWorking Group στις Βρυξέλλες Η πρώτη συνεδρίαση έχει αποκλειστικό θέμα την Ελλάδα και αναμένεται να κριθεί το μέλλον των συντάξεων και των μέτρων του πακέτου Τσίπρα. Το βράδυ, κατά τη διάρκεια του δείπνου, το EuroWorking […]

EuroWorking Group

Σήμερα το κρίσιμο EuroWorking Group

Δύο συνεδριάσεις, η μία με θέμα την Ελλάδα και η δεύτερη με θέμα την Ιταλία είναι προγραμματισμένες για το σημερινό EuroWorking Group στις Βρυξέλλες

Η πρώτη συνεδρίαση έχει αποκλειστικό θέμα την Ελλάδα και αναμένεται να κριθεί το μέλλον των συντάξεων και των μέτρων του πακέτου Τσίπρα.

Το βράδυ, κατά τη διάρκεια του δείπνου, το EuroWorking Group θα αναλάβει να προετοιμάσει την ατζέντα του έκτακτου Eurogroup της Δευτέρας.

Στο μενού βρίσκεται η Ιταλία, αλλά μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μην αλλάξει τον προϋπολογισμό της τα πράγματα δυσκολεύουν.

Στην πρωινή συνεδρίαση ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, αναμένεται μέχρι το τέλος του EuroWorkingGroup να πάρει μια εικόνα για τις αποφάσεις που θα κλειδώσουν.

Στο δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2018 το πρωτογενές πλεόνασμα ανήλθε στα 6,46 δισ. ευρώ

Εφόσον το EuroWorking Group πειστεί για το μέγεθος του δημοσιονομικού χώρου του 2019, τότε το Eurogroup στις 19 Νοεμβρίου θα σφραγίσει τη μη περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις παλαιές συντάξεις.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να μην περικοπούν οι συντάξεις, αλλά και να προχωρήσει και σε παροχές 900 εκατ. ευρώ.

Κυβερνητικές πηγές, λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση των τεχνοκρατών των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης, υποστηρίζουν ότι το θέμα των συντάξεων έχει κλείσει θετικά.

Απαντήσεις βέβαια θα πρέπει να δοθούν και όσον αφορά στο «πακέτο» της ΔΕΘ.

Πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει προκαταρκτική συμφωνία για ελαφρύνσεις και κοινωνικές ενισχύσεις που φτάνουν στα 900 εκατ. ευρώ, αντί των 765 εκατ. ευρώ που προβλέπει το Σχέδιο Προϋπολογισμού.

Πάντως, αξιοσημείωτο είναι πως πέρα από τη γνωμοδότηση της Κομισιόν για τα δημοσιονομικά, αναμένεται και η πρώτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση για την πορεία υλοποίησης των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει η κυβέρνηση στο Eurogroup του Ιουνίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις