Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Οι πρώτες δηλώσεις Σημίτη για το “άνοιγμα” των λογαριασμών
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πρώτες δηλώσεις Σημίτη για το “άνοιγμα” των λογαριασμών

«Δεν έχω τίποτα να κρύψω», είναι η πρώτη δήλωση του Κώστα Σημίτη αναφορικά με το άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών, που ζήτησε η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες. «Η προαναγγελθείσα επιχείρηση δίωξής μου δεν με αγγίζει. Η Ιστορία δεν γράφεται από τους περιστασιακούς ενοίκους της εκτελεστικής εξουσίας. Είναι προφανές ότι η έρευνα στους λογαριασμούς μου […]

Σημίτη

«Δεν έχω τίποτα να κρύψω», είναι η πρώτη δήλωση του Κώστα Σημίτη αναφορικά με το άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών, που ζήτησε η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

«Η προαναγγελθείσα επιχείρηση δίωξής μου δεν με αγγίζει. Η Ιστορία δεν γράφεται από τους περιστασιακούς ενοίκους της εκτελεστικής εξουσίας. Είναι προφανές ότι η έρευνα στους λογαριασμούς μου είναι ευπρόσδεκτη. Δεν έχω τίποτα να κρύψω», υπογραμμίζει ο κ. Σημίτης.

«Τα σχετικά δημοσιεύματα εστιάζονται σε συκοφαντίες. Και στις συκοφαντίες θα απαντήσω, αφού διαπιστώσω ποιοι εμπλέκονται».

Σύμφωνα με «Τα Νέα», σε πρώτη φάση ελέγχονται οι λογαριασμοί του Κώστα Σημίτη κι άλλων έξι φυσικών προσώπων, στην Ελλάδα.

Στην εφημερίδα δημοσιεύεται και έγγραφο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Με βάση αυτό διατάχθηκε το άνοιγμα των λογαριασμών σε πέντε ελληνικές τράπεζες του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, της συζύγου του Δάφνης, του αδερφού του Σπύρου, του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Βαγγέλη Μαλέσιου.

Η Αρχή, ζητά το άνοιγμα των λογαριασμών της συζύγου του Βαγγέλη Μαλέσιου, Διαμαντούλας και του μεσάζοντα οπλικών συστημάτων Λουκά Ρωμανού και ζητά να της σταλούν όλα τα στοιχεία των λογαριασμών από το 2000 έως σήμερα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις