Η Μαριλίζα, για τις προσλήψεις – Πού θα δοθεί προτεραιότητα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μαριλίζα, για τις προσλήψεις – Πού θα δοθεί προτεραιότητα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Για στοχευμένες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ κάνει λόγο η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου Μιλώντας στον ρ/σ «Θέμα 104,6», κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης «αντί να κάνουν διάφορες μεγαλοστομίες περί των προσλήψεων, να εξετάσουμε ποιες είναι οι ανάγκες του Δημοσίου». Προτεραιότητα θα δοθεί στην παιδεία, με την πρόσληψη μονίμων καθηγητών, στην υγεία με ιατρικό και νοσηλευτικό […]

14.11.2018 | 13:03

Για στοχευμένες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ κάνει λόγο η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Μιλώντας στον ρ/σ «Θέμα 104,6», κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης «αντί να κάνουν διάφορες μεγαλοστομίες περί των προσλήψεων, να εξετάσουμε ποιες είναι οι ανάγκες του Δημοσίου».

Προτεραιότητα θα δοθεί στην παιδεία, με την πρόσληψη μονίμων καθηγητών, στην υγεία με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, στην αυτοδιοίκηση με τις περίπου 8.000 προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, που ολοκληρώνονται σε λίγες εβδομάδες, καθώς και στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.

«Φέτος που το ΕΣΥ συμπληρώνει 35 χρόνια λειτουργίας, θα υπάρξουν μαζικές συνταξιοδοτήσεις ιατρικού προσωπικού, με αποτέλεσμα να βρεθούμε στο αδιέξοδο να μην υπάρχει η δυνατότητα προσλήψεων νέων ιατρών».

Στις κατηγορίες ότι η κυβέρνηση ανοίγει θέμα προσλήψεων για προεκλογικούς λόγους, απάντησε:

Αυτό συμβαίνει, διότι αφενός τώρα η χώρα βγήκε από το μνημόνιο, αφετέρου από το επόμενο έτος θα ισχύσει ο κανόνας μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση.

«Δεν είναι λογικό να λέει το κράτος ότι “σταματώ να λειτουργώ και να καλύπτω τις ανάγκες του Δημοσίου για την ανάπτυξη και για τις ανάγκες των πολιτών” επειδή σε ένα χρόνο έχουμε εκλογές».

Η υπουργός δεν παρέλειψε, να υπογραμμίσει ότι η εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη για κατάργηση του κανόνα 1:1 και επιστροφή στο 1:5 βρίσκεται σε αντίθεση ακόμα και με το μεσοπρόσθεσμο πρόγραμμα του 2012 που υπέγραψε ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει αυτή την ιδεοληψία είτε γιατί θέλει να απευθυνθεί σε ένα ειδικό κοινό είτε γιατί θέλει να κλείσει το μάτι σε διάφορα συμφέροντα, στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης τομέων του Δημοσίου».

Exit mobile version