Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Η Παπακώστα καλεί την Αλβανία να σεβαστεί την εθνική μειονότητα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Παπακώστα καλεί την Αλβανία να σεβαστεί την εθνική μειονότητα

Με ανάρτησή της στο Facebook, η Κατερίνα Παπακώστα καλεί τα Τίρανα να σεβαστούν τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας. «Πρέπει με την Αλβανία να ανοίξουμε έναν ειλικρινή και σε βάθος διάλογο για τα Δικαιώματα της Εθνικής Μειονότητας. Η πλήρης εφαρμογή τους είναι προϋπόθεση εν όψει της Ευρωπαϊκής Προοπτικής της», έγραψε η Παπακώστα. «Η Αλβανία οφείλει να […]

Παπακώστα

Με ανάρτησή της στο Facebook, η Κατερίνα Παπακώστα καλεί τα Τίρανα να σεβαστούν τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας.

«Πρέπει με την Αλβανία να ανοίξουμε έναν ειλικρινή και σε βάθος διάλογο για τα Δικαιώματα της Εθνικής Μειονότητας. Η πλήρης εφαρμογή τους είναι προϋπόθεση εν όψει της Ευρωπαϊκής Προοπτικής της», έγραψε η Παπακώστα.

«Η Αλβανία οφείλει να παραδεχτεί το προφανές. Διεκδίκησε για τους Αλβανούς, εκτός της χώρας τους, την αυτονομία ή ακόμα και την ανεξαρτησία τους. Έτσι, οφείλει να παρέχει στην εθνική μειονότητα όλα τα δικαιώματα της”.

“Αυτά αποτελούν και προϋποθέσεις από την Ευρώπη για ένταξη και η Ελλάδα οφείλει να τα υπομνήσει έγκαιρα», ανέφερε ακόμη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις