Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Iσχυρή έκρηξη σε βάση – Νεκροί Τούρκοι στρατιώτες (vids)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Iσχυρή έκρηξη σε βάση – Νεκροί Τούρκοι στρατιώτες (vids)

Τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και περίπου 20 τραυματίσθηκαν από την έκρηξη σε βάση του στρατού στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της χώρας Η βάση όπου σημειώθηκε η έκρηξη, βρίσκεται σε μια απομακρυσμένη ορεινή ζώνη, δύσκολα προσβάσιμη. Ωστόσο, είναι περιοχή τακτικών αψιμαχιών ανάμεσα στους τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και μέλη του Εργατικού Κόμματος […]

Iσχυρή έκρηξη σε βάση – Νεκροί Τούρκοι στρατιώτες (vids)

Τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και περίπου 20 τραυματίσθηκαν από την έκρηξη σε βάση του στρατού στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της χώρας

Η βάση όπου σημειώθηκε η έκρηξη, βρίσκεται σε μια απομακρυσμένη ορεινή ζώνη, δύσκολα προσβάσιμη.

Ωστόσο, είναι περιοχή τακτικών αψιμαχιών ανάμεσα στους τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν.

«Τέσσερα από τα παιδιά μας έπεσαν ως μάρτυρες και είχαμε περίπου είκοσι τραυματίες εξαιτίας έκρηξης που οφείλεται σε ατύχημα και σημειώθηκε σε αποθήκη πυρομαχικών στο Χακάρι», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε τηλεοπτική ομιλία του.

Δεν κατέστη πάντως αμέσως σαφές αν η έκρηξη σημειώθηκε στο πλαίσιο αποστολής μάχης ή άσκησης, κάτι που κίνησε υποψίες για επίθεση.

Σημειώνεται πως το PKK, είναι οργάνωση που χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» από την Άγκυρα και τους δυτικούς συμμάχους της, που προσπαθούν να την αποτελειώσουν.

Ο υπουργός Άμυνας της χώρας είχε ανακοινώσει χθες το βράδυ πως 25 στρατιωτικοί τραυματίσθηκαν σε «ατύχημα» που σημειώθηκε κατά τη βολή «πυρομαχικού βαρέος όπλου» στη στρατιωτική βάση Σιουνγκιού Τεπέ, στην επαρχία Χακάρι, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ και το Ιράν.

Ο υπουργός είχε προσθέσει πως οι Αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν επτά στρατιώτες, η τύχη των οποίων αγνοείται. Ο πρόεδρος Ερντογάν δεν έκανε κάποιο σχόλιο γι’ αυτούς.

Δείτε τα βίντεο:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις