Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Τι συμβαίνει στην υγεία σας όταν ματώνουν τα ούλα
ΥΓΕΙΑ

Τι συμβαίνει στην υγεία σας όταν ματώνουν τα ούλα

Η αιμορραγία των ούλων δεν είναι φυσιολογική, στην πραγματικότητα είναι ένδειξη για ασθένειες των ούλων, όπως ουλίτιδα ή φλεγμονή των ούλων που προέρχεται από τη συσσώρευση βακτηρίων και πλάκας στα δόντια σας.  Υπάρχουν πράγματι αρκετοί παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν αιμορραγία στα ούλα σας. Ακολουθούν μερικά δείγματα για το πότε πρέπει να σας εξετάσει ο […]

Η αιμορραγία των ούλων δεν είναι φυσιολογική, στην πραγματικότητα είναι ένδειξη για ασθένειες των ούλων, όπως ουλίτιδα ή φλεγμονή των ούλων που προέρχεται από τη συσσώρευση βακτηρίων και πλάκας στα δόντια σας. 

Υπάρχουν πράγματι αρκετοί παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν αιμορραγία στα ούλα σας. Ακολουθούν μερικά δείγματα για το πότε πρέπει να σας εξετάσει ο οδοντίατρος. 

Λάθος τρόπος βουρτσίσματος 

Αν αποτύχετε στο καλό βούρτσισμα ή στο νήμα, είναι πιο πιθανό να παρατηρήσετε μία μικρή σταγόνα αίματος την επόμενη μέρα, λόγω φλεγμονής που προκαλείται από βακτήρια που αφήσατε πίσω. Έχετε υπομονή όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας, για να καλύψετε κάθε μέρος των δοντιών σας. 

Διαταραχή ορμονών 

Πρέπει να προσέχετε ιδιαίτερα την υγεία του στόματος κατά τη διάρκεια των ορμονικών διακυμάνσεων, όπως κατά την εφηβεία, την εγκυμοσύνη, τον εμμηνορρυσιακό κύκλο ή την εμμηνόπαυση, καθώς γίνεστε ευαίσθητοι στην περίπτωση να αναπτυχθεί πλάκα, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η οποία μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία στα ούλα. 

Στρες ή κακός ύπνος 

Όταν αγχώνεστε για διάφορα θέμα ή καθυστερείτε της κατάκλιση, μπορεί αυτό να επηρεάσει την ικανότητα του σώματός σας να καταπολεμήσει τις φλεγμονές, που προκαλούνται από βακτήρια στο στόμα. Κάνοντας μια υγιεινή και λογική διατροφή που περιέχει πρωτεΐνες, λαχανικά, βιταμίνη C και D μπορεί να προάγει τη βελτίωση της υγείας των ούλων. 

Λήψη φαρμάκων 

Ορισμένα φάρμακα όπως αντικαταθλιπτικά και φάρμακα ρύθμισης της πίεσης του αίματος μπορούν επίσης να προκαλέσουν αιμορραγία στα ούλα σας. Αυτό συμβαίνει γιατί η πρόσληψη τέτοιων φαρμάκων μπορεί να προκαλέσει ξηροστομία και η έλλειψη σάλιου επιτρέπει στα βακτήρια να ανθίσουν. 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις