Βαυαρικά πρέτσελ, άκρως μαλακά και νόστιμα, αντί για ψωμί

PLUS

Βαυαρικά πρέτσελ, άκρως μαλακά και νόστιμα, αντί για ψωμί

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

  Βαυαρικά μαλακά πρέτσελ Για 12 κομμάτια: 40 γρ. μαγιά 150 ml κρύο γάλα 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + για το πασπάλισμα 15 γρ. αλάτι + 1 κ.σ. νιφάδες θαλασσινό αλάτι 2 ¼ κ.σ. μαλακό βούτυρο 12,5 γρ. καυστική σόδα Εκτέλεση: Διαλύστε τη μαγιά σε λίγο κρύο γάλα. Κοσκινίστε το αλεύρι σε […]

25.10.2018 | 11:23

 

Βαυαρικά μαλακά πρέτσελ

Για 12 κομμάτια:

40 γρ. μαγιά

150 ml κρύο γάλα

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + για το πασπάλισμα

15 γρ. αλάτι + 1 κ.σ. νιφάδες θαλασσινό αλάτι

2 ¼ κ.σ. μαλακό βούτυρο

12,5 γρ. καυστική σόδα

Εκτέλεση:

Διαλύστε τη μαγιά σε λίγο κρύο γάλα.

Κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μπολ. Προσθέστε το αλάτι, το βούτυρο, 130 ml κρύο νερό, το υπόλοιπο γάλα και τη διαλυμένη μαγιά.

Με ένα σύρμα ή μίξερ χειρός χτυπήστε καλά όλα τα υλικά μέχρι να έχετε μια ομοιογενή ζύμη. Σκεπάστε και αφήστε να φουσκώσει, περίπου 15’.

Κόψτε τη ζύμη σε 12 ίσα κομμάτια, πασπαλίστε με λίγο αλεύρι και κάντε την μπαλάκια. Σκεπάστε και αφήστε σε θερμοκρασία δωματίου για 10’.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C και ψεκάστε το εσωτερικό του με νερό.

Πολύ προσεκτικά, ανακατέψτε τη σόδα με 300 ml κρύο νερό και αφήστε για 10’, μέχρι να διαλυθεί τελείως.

Πασπαλίστε τον πάγκο εργασίας με λίγο αλεύρι και ανοίξτε τις μπάλες ζύμης σε κορδόνια μήκους περίπου 30 εκ..

Φτιάξτε με τα κορδόνια «φιογκάκια»: Πρώτα ενώστε τις δύο άκρες ενός κορδονιού ζύμης και φέρτε τις άκρες στο κέντρο.

Τακτοποιήστε τα πρέτσελ σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα.

Με ένα πινέλο αλείψτε τα με τη σόδα (φορώντας γάντια) και αφήστε να σταθούν για 10’ ή περισσότερο.

Πασπαλίστε με το θαλασσινό αλάτι και ψήστε στον φούρνο για 15-20’.

Τα πρέτσελ τρώγονται τόσο ζεστά όσο και κρύα.

 

Exit mobile version