Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Το σπιτικό γυαλιστικό για το ξύλινο πάτωμα – Και λάμψη και προστασία
PLUS

Το σπιτικό γυαλιστικό για το ξύλινο πάτωμα – Και λάμψη και προστασία

Για να αναδείξετε τις ξύλινες επιφάνειές σας θα πρέπει να τις περάσετε με ένα γυαλιστικό. Φυσικά υπάρχουν προϊόντα του εμπορίου, αλλά αφενός δεν κάνουν πάντα καλή δουλειά και αφετέρου μπορούν να σας κοστίσουν μία περιουσία. Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε ένα DIY καθαριστικό που υπόσχεται να κάνει τις ξύλινες επιφάνειες να λάμψουν και παράλληλα θα […]

Για να αναδείξετε τις ξύλινες επιφάνειές σας θα πρέπει να τις περάσετε με ένα γυαλιστικό.

Φυσικά υπάρχουν προϊόντα του εμπορίου, αλλά αφενός δεν κάνουν πάντα καλή δουλειά και αφετέρου μπορούν να σας κοστίσουν μία περιουσία.

Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε ένα DIY καθαριστικό που υπόσχεται να κάνει τις ξύλινες επιφάνειες να λάμψουν και παράλληλα θα τις προστατέψει από τη φθορά.

Τι θα χρειαστείτε

Ένα άδειο μπουκάλι σπρέι, χυμό από μισό λεμόνι, ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο, 2 φλυτζάνια ξύδι, 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού.

Αποτέλεσμα εικόνας για cozy wooden floor

Μέθοδος

Βάλτε ένα χωνί στο στόμιο του μπουκαλιού για να μειώσετε τους λεκέδες. Στύψτε το μισό λεμόνι μέσα στο μπουκάλι (ή αν θέλετε στύψτε το σε έναν λεμονοστύφτη και στη συνέχεια βάλτε το στο μπουκάλι). Προσθέστε το ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο, τα 2 φλυτζάνια ξύδι και τις 10 σταγόνες αιθέριου ελαίου.

Στη συνέχεια κλείστε το μπουκάλι σας και ανακινήστε καλά. Ψεκάστε λίγο πάνω σε ένα μαλακό πανί και γυαλίστε τις επιφάνειές σας με κυκλικές κινήσεις.

Το ελαιόλαδο δίνει υγρασία στο ξύλο και θα το κάνει να γυαλίσει, ενώ το ξύδι είναι ένα φυσικό απολυμαντικό.

Ο χυμός λεμονιού είναι τέλειος για να καθαρίσετε το ξύλο, έχει χαμηλό pH και ανιβακτηριδιακές ιδιότητες. Σε συνδυασμό με το αιθέριο έλαιο λεμονιού θα δημιουργήσετε ένα όμορφο άρωμα καθαριότητας για όλο το σπίτι.

Αποτέλεσμα εικόνας για cozy wooden floor
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις