Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νέα παράσταση διαμαρτυρίας των φοιτητών – Έστησαν αντίσκηνο
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα παράσταση διαμαρτυρίας των φοιτητών – Έστησαν αντίσκηνο

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα μέλη φοιτητικών συλλόγων ΑΕΙ και ΤΕΙ της Αθήνας, της Θεσσαλίας και της Χαλκίδας.   Οι περίπου 300 συγκεντρωμένοι φοιτητές διαμαρτύρονται για τα προβλήματα της στέγασης και της σίτισης που αντιμετωπίζουν πολλά τμήματα, καθώς και για το ζήτημα της επάρκειας των πτυχίων τους αλλά και […]

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα μέλη φοιτητικών συλλόγων ΑΕΙ και ΤΕΙ της Αθήνας, της Θεσσαλίας και της Χαλκίδας.  

Οι περίπου 300 συγκεντρωμένοι φοιτητές διαμαρτύρονται για τα προβλήματα της στέγασης και της σίτισης που αντιμετωπίζουν πολλά τμήματα, καθώς και για το ζήτημα της επάρκειας των πτυχίων τους αλλά και για τις μετεγγραφές. 

Παράλληλα, ζητούν να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμων καθηγητών, σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις, να μην κλείσει κανένα πανεπιστημιακό τμήμα, ανέγερση νέων εστιών και χορήγηση έκτακτου στεγαστικού επιδόματος.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας οι φοιτητές έστησαν έξω από το υπουργείο Παιδείας ένα αντίσκηνο διαμαρτυρόμενοι με αυτόν τον τρόπο για την κατάσταση των υπαρχόντων εστιών.

Μάλιστα, μετά και τη χθεσινή εισβολή μαθητών και φοιτητών στο γραφείο του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, τα μέτρα ασφαλείας είναι αυξημένα και η είσοδος του υπουργείου παραμένει κλειδωμένη. 

Στον αύλειο χώρο του υπουργείου βρίσκονται παρατεταγμένες κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις