Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Εννέα μικρά μυστικά, που θα αλλάξουν τον τρόπο που βλέπεις το σιδέρωμα
PLUS

Εννέα μικρά μυστικά, που θα αλλάξουν τον τρόπο που βλέπεις το σιδέρωμα

Υψηλότερη θερμοκρασία Ανεβάστε τη θερμοκρασία με ένα τρικ για να σιδερώνετε τα ρούχα ταυτόχρονα και από τις δύο πλευρές. Το τρικ: Προσθέστε αλουμινόχαρτο κάτω από το κάλυμμα της σιδερώστρας. Αυτό, θα μειώσει το χρόνο σιδερώματος κατά το ήμισυ, επειδή το αλουμίνιο αντανακλά τη θερμότητα του σιδήρου και συνεπώς θα σιδερώνονται τα ρούχα από κάτω καθώς […]

Υψηλότερη θερμοκρασία

Ανεβάστε τη θερμοκρασία με ένα τρικ για να σιδερώνετε τα ρούχα ταυτόχρονα και από τις δύο πλευρές. Το τρικ: Προσθέστε αλουμινόχαρτο κάτω από το κάλυμμα της σιδερώστρας. Αυτό, θα μειώσει το χρόνο σιδερώματος κατά το ήμισυ, επειδή το αλουμίνιο αντανακλά τη θερμότητα του σιδήρου και συνεπώς θα σιδερώνονται τα ρούχα από κάτω καθώς περνάτε το σίδερο από το επάνω μέρος.

Γυρίστε τα από την ανάποδη

Σε ρούχα με στάμπες και σε σκούρα ή μαύρα ρούχα, προτιμήστε να τα σιδερώσετε από την ανάποδη πλευρά, ώστε να μην χαλάσει η στάμπα και να μην κάνει γυαλάδες στο χρώμα. Ειδικά οι στάμπες σιδερώνονται μόνο ανάποδα γιατί κολλάνε στο σίδερο.

Διαχωρίστε τα ρούχα

Ανάλογα με το ύφασμα και το είδος των ρούχων, οφείλετε να τα διαχωρίσετε σε στοίβες, με βάση τη θερμοκρασία που πρέπει να σιδερωθούν. Και όχι μόνο με βάση τη θερμοκρασία, αλλά και με τη σειρά που θα τα τοποθετήσετε μετά.

Σειρά

Στις μπλούζες και τα πουκάμισα, ακολουθήστε σειρά για το καλύτερο σιδέρωμα τους. Συγκεκριμένα, ξεκινήστε από τα μανίκια, τους γιακάδες και τα στριφώματα, ώστε να μην χάσει το ρούχο το σχήμα του. Επίσης σιδερώστε τα με τη σειρά που σας βολεύει για πιο εύκολη τοποθέτηση μετά στις ντουλάπες.

Τρόπος σιδερώματος

Σιδερώνετε πάντα με ίσιες κινήσεις  και κατεύθυνση μπροστά και πίσω. Αποφύγετε τις κυκλικές κινήσεις γιατί θα χαλάσετε το ύφασμα των ρούχων σας. Επίσης τα μπλουζάκια που έχουν «στρέψη» από το πλύσιμο, δεν θα ισιώσουν ποτέ στο σιδέρωμα, μη παιδεύεστε. Σιδερώστε τα όπως είναι.

Καθαριότητα

Διατηρήστε καθαρό το σίδερό σας, για να προλάβετε τυχόν ατύχημα, που μπορεί να καταστρέψει τα ρούχα σας. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα πανί, που θα έχετε βρέξει με μαγειρική σόδα για το καθάρισμα της επιφάνειας του σιδέρου. Αν έχετε σίδερο με ατμό μη ξεχνάτε να το φροντίζετε από τα άλατα αναλόγως αν είναι αυτοκαθαριζόμενο ή πρέπει να αλλάξετε το φίλτρο.

Παντελόνια

Στα παντελόνια, αφού τα γυρίσετε από την ανάποδη προτιμήστε να ξεκινήσετε από τις τσέπες. Οι περισσότεροι συνηθίζουν να σιδερώνουν τα παντελόνια με το ένα μπατζάκι πάνω στο άλλο.

Ευαίσθητα υφάσματα

Εάν έχετε ρούχα, των οποίων τα υφάσματα χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή στο σίδερο, πχ είναι συνθετικά και μπορεί να κολλήσει το σίδερο από τη θερμοκρασία, μπορείτε να βάλετε από πάνω κάποιο ύφασμα ή μια πετσέτα για να αποφύγετε πιθανό πρόβλημα.

Κρεμάστρες

Από τη στιγμή, που θα σιδερώσετε τα ρούχα σας, κρεμάστε τα κατευθείαν ή διπλώστε τα. Βάζοντας τα με τάξη στις ντουλάπες σας και κρεμώντας τα, αποφεύγετε πιθανό τσαλάκωμα μέχρι να τα φορέσετε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις