Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

17

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / “Ύβρις” οι δηλώσεις για τα κοντέινερ της Δούρου, λέει ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

“Ύβρις” οι δηλώσεις για τα κοντέινερ της Δούρου, λέει ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής

Σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Εργαζομένων του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου για «κακή κατάσταση» των 5 μεγάλων οικίσκων -τύπου container- που εστάλησαν για τη στέγαση μέρους των διοικητικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου όταν καταστράφηκαν ολοσχερώς από πυρκαγιά στις 23 Σεπτεμβρίυο, τοποθετήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Ν.Τομέα, Χρήστος Καπάταης. Όλα άρχισαν όταν οι οι εργαζόμενοι του Βενιζέλειου […]

Αποτέλεσμα εικόνας για δούρου

Σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Εργαζομένων του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου για «κακή κατάσταση» των 5 μεγάλων οικίσκων -τύπου container- που εστάλησαν για τη στέγαση μέρους των διοικητικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου όταν καταστράφηκαν ολοσχερώς από πυρκαγιά στις 23 Σεπτεμβρίυο, τοποθετήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Ν.Τομέα, Χρήστος Καπάταης.

Όλα άρχισαν όταν οι οι εργαζόμενοι του Βενιζέλειου νοσοκομείου της Κρήτης, αντίκρισαν την «βοήθεια» που έστειλε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

«Περιμέναμε να έρθουν οι οικίσκοι και μόλις τους είδαμε, δεν ξέραμε, τι να πούμε. Για να χρησιμοποιηθούν πρέπει να γίνουν πολλές παρεμβάσεις καθώς βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο πρόεδρος της ένωσης εργαζομένων Βενιζέλειου νοσοκομείου, Γιώργος Χονδροζουμάκης.

Παρέμβαση των εργαζομένων

Μάλιστα η ένωση εργαζομένων του Βενιζέλειου νοσοκομείου γνωστοποίησε το γεγονός και μέσω της ιστοσελίδας της, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«H πολυσυζητημένη βοήθεια της πολιτείας στο πυρόπληκτο Βενιζέλειο μόλις έφτασε

Τα συμπεράσματα δικά σας………….

Φανταστείτε πόση θα είναι η έκτακτη επιχορήγηση!!!!»

Αντιδρώντας σε αυτό, ο κ. Καπάταης ανέφερε πως «αν δεν πρόκειται περί άγνοιας, πρόκειται για απόπειρα απομείωσης της προσφοράς της Περιφέρειας Αττικής», προσθέτοντας ότι «η  παραπάνω συμπεριφορά αποτελεί ύβρη προς όλους εκείνους τους συμπολίτες μας, που προσφέρουν υλικά από το υστέρημά τους, όπως επίσης απαξίωση και προσβολή της εργασίας των εκατοντάδων εθελοντών μας. Εμείς οι αιρετοί είμαστε συνηθισμένοι σε παρόμοιες συμπεριφορές ειδικά λίγους μήνες πριν από τις εκλογές».

Όπως αναφέρει η αποστολή της βοήθειας πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του υπουργείου Υγείας και της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, προς την Περιφέρεια στις 27 Σεπτεμβρίου και ότι «το κέντρο Logistics της Περιφέρειας με τη διευρυμένη του μορφή από το 2016 έχει εξυπηρετήσει με υλικά δεκάδες δήμους, ιδρύματα, νοσοκομεία, σχολεία, συσσίτια Ιερών Ναών, φορείς κοινωνικής αλληλεγγύης, διευθύνσεις πυροσβεστικής και αστυνομίας, κέντρα φιλοξενίας προσφύγων κλπ.»

Επίσης, στη δήλωσή του, υπογραμμίζει ότι «το κέντρο αποτελεί τη μοναδική αναγνωρισμένη δομή ως καλή πρακτική από το Συμβούλιο της Ευρώπης» και αναφέρει: «Δείξαμε εμπράκτως, και στην Κεφαλονιά και στη Λέσβο, το πώς η Περιφέρεια Αττικής αντιλαμβάνεται τη διαπεριφερειακή αλληλεγγύη, παρότι αυτή δεν έχει ακόμη κατοχυρωθεί θεωρητικά».

Για να καταλήξει σημειώνοντας: «Σε όλο το διάστημα που λειτουργεί το κέντρο μας, ποτέ δεν γίναμε αποδέκτες παραπόνων για την ποιότητα, την ποσότητα ή την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων. Το αντίθετο. Με λύπη διαβάσαμε ειρωνικές δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Εργαζομένων.

Η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει το κοινωνικό της έργο, θα συνεχίσει να προσφέρει όπως το απαιτούν οι ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και όχι τα συνδικαλιστικά τερτίπια διαφόρων εργατοπατέρων».

Δείτε φωτογραφίες: 

conteiner1 conteiner2 conteiner3 conteiner4
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις