Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

21

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απίστευτες καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ: Νεογνά νοσηλεύονται μαζί με φυματικούς!
ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτες καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ: Νεογνά νοσηλεύονται μαζί με φυματικούς!

Τη διάλυση  του ΕΣΥ, με ο,τι αυτό συνεπάγεται για την περίθαλψη των ασθενών αλλά και για τις συνθήκες υπό τις οποίες καλούνται οι επαγγελματίες υγείας να προσφέρουν υπηρεσίες, καταδεικνύουν δύο καταγγελίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).  Το νοσοκομείο Λήμνου και το νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” στην Πάτρα που βρίσκονται στο επίκεντρο των καταγγελιών, “πάσχουν βαρέως” με […]

Τη διάλυση  του ΕΣΥ, με ο,τι αυτό συνεπάγεται για την περίθαλψη των ασθενών αλλά και για τις συνθήκες υπό τις οποίες καλούνται οι επαγγελματίες υγείας να προσφέρουν υπηρεσίες, καταδεικνύουν δύο καταγγελίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). 

Το νοσοκομείο Λήμνου και το νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” στην Πάτρα που βρίσκονται στο επίκεντρο των καταγγελιών, “πάσχουν βαρέως” με τη λειτουργία τους να εγκυμονεί  μόνον κινδύνους για τους νοσηλευόμενους και να δοκιμαστεί τα όρια των εργαζομένων.

“Ο κ. Πολάκης ασχολείται επί παντός επιστητού για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από την κατάσταση που έχουν περιέλθει τα Δημόσια Νοσοκομεία, λόγω των καταστρεπτικών πολιτικών των υπερπλεονασμάτων που ασκεί η κυβέρνηση” αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

Νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας”: εκεί όπου νοσηλεύονται μαζί φυματικοί με νεογνά

Απόλυτος παραλογισμός ή μήπως άγνοια κινδύνου; Διερωτάται η ΠΟΕΔΗΝ για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” στην Πάτρα, αφότου έκλεισε το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Πατρών και μεταστεγάστηκε στον 6ο όροφο του επταώροφου κτιρίου του Γενικού Νοσοκομείου “Άγιος Ανδρέας” Πατρών.

“Εκεί όπου νοσηλεύονται φυματικά περιστατικά στο ίδιο κτίριο με άλλους ασθενείς και νεογνά. Και οι φυματικοί περιφέρονται  ανενόχλητοι στο διάδρομο και τους θαλάμους άλλων κλινικών, με ό,τι αυτό σημαίνει για τη δημόσια υγεία,  χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας αποφυγής μετάδοσης της νόσου” καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

“Στο συγκεκριμένο επταώροφο κτίριο μαζί με τα φυματικά περιστατικά, νοσηλεύονται ασθενείς σε παθολογικές κλίνες, καρδιοχειρουργικά περιστατικά. Επίσης γίνονται τοκετοί και φιλοξενούνται νεογνά! Και μπορούν να διέρχονται τα φυματικά περιστατικά και να έρχονται σε επαφή! Δεν υπάρχουν θάλαμοι αποσυμπίεσης για την νοσηλεία των φυματικών περιστατικών που είναι η ενδεδειγμένη λύση για την αντιμετώπιση  του ζητήματος. Όλο το κτίριο έχει κοινό κλιματισμό με αποτέλεσμα τα μικρόβια να διαχέονται σε όλο το κτίριο” αναφέρει και το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου, το οποίο μάλιστα θα καταθέσει σχετική αναφορά στον Εισαγγελέα.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει το μείζον αυτό ζήτημα για την υγεία των ασθενών η Διοίκηση. Υπενθυμίζει δε η Ομοσπονδία, πως η αναπληρώτρια διοικήτρια του νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Πατρών που μεταστεγάστηκε, “είναι η εκλεκτή του κ. Πολάκη γνωστή για την παράνομη σύνταξη που έπαιρνε επί σειρά ετών και την σκανδαλώδη ρύθμιση που της έκανε η Εφορία για την αποπληρωμή 100.000 ευρώ που οφείλει από την παράνομη σύνταξη”.

Λήμνος: το νοσοκομείο μετατρέπεται σε Κέντρο Υγείας  
 
Συγκεκριμένα, και όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, στο νοσοκομείο Λήμνου, δεν διενεργούνται χειρουργικές πράξεις και δεν γίνεται προγραμματισμός χειρουργείων λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων. “Δεν υπάρχει κανείς αναισθησιολόγος και υπάρχει μόνο ένας επικουρικός χειρουργός. Έρχεται ένας αναισθησιολόγος για λίγες ημέρες με μετακίνηση από άλλα Νοσοκομεία και φεύγει. Τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας το νοσοκομείο μένει χωρίς αναισθησιολόγο. Από την Πέμπτη 11/10 έως  Κυριακή 14/10 στο Νοσοκομείο δεν υπήρχε κανένας αναισθησιολόγος. Κινδύνεψαν έκτακτα περιστατικά” καταγγέλλει η Ομοσπονδία, σημειώνοντας πως πρόκειται για Δευτεροβάθμιο Νοσοκομείο που εξυπηρετεί 15.000 μόνιμους κατοίκους, ενώ κάθε καλοκαίρι εξυπηρετεί τουλάχιστον 45.000 αφού τριπλασιάζεται ο πληθυσμός στο νησί λόγω τουρισμού.

Και οι ελλείψεις συνεχίζονται στο νοσοκομείο Λήμνου, καθώς υπάρχει ένας μόνο γυναικολόγος και δύο μικροβιολόγοι. “Έχουν σταματήσει ακόμη και οι φυσιολογικοί τοκετοί επειδή υπηρετεί ένας γυναικολόγος. Οι Μικροβιολόγοι είναι τρεις. Σε λίγες ημέρες θα μείνει μόνο ένας (φεύγουν οι δύο). Δεν θα είναι σε θέση να κάνει το Νοσοκομείο πολλές ημέρες το μήνα ούτε γενική αίματος” αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.
Η κατάσταση αυτή έχει ως αποτέλεσμα απίστευτη ταλαιπωρία, έξοδα και φυσικά επαπειλούμενο κίνδυνο για τους ασθενείς που είναι υποχρεωμένοι και για απλά χειρουργεία να πηγαίνουν σε Νοσοκομεία της Αττικής ή άλλων νησιών. Ενόψει του χειμώνα δε, που αποκλείεται το νησί λόγω της κακοκαιρίας, οι κάτοικοι της Λήμνου βρίσκονται σε ακόμη μεγαλύτερη υγειονομική ανασφάλεια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις