Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ιδέα δεν έχει το State Department για το περίφημο plan B
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιδέα δεν έχει το State Department για το περίφημο plan B

Ιδέα δεν έχει το State Department για το περίφημο plan B του Πάνου Καμμένου για τα Σκόπια Αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι η Ουάσινγκτον παραμένει προσηλωμένη στην Συμφωνία των Πρεσπών και ότι υποστηρίζει με θέρμη τη συμφωνία. Αναλυτικά η δήλωση του αξιωματούχου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Δεν ανακοινώνουμε δημόσια τις λεπτομέρειες των προσωπικών μας διπλωματικών συνομιλιών, […]

Ιδέα δεν έχει το State Department για το περίφημο plan B του Πάνου Καμμένου για τα Σκόπια

Αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι η Ουάσινγκτον παραμένει προσηλωμένη στην Συμφωνία των Πρεσπών και ότι υποστηρίζει με θέρμη τη συμφωνία.

Αναλυτικά η δήλωση του αξιωματούχου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ:

«Δεν ανακοινώνουμε δημόσια τις λεπτομέρειες των προσωπικών μας διπλωματικών συνομιλιών, αλλά η θέση των Ηνωμένων Πολιτειών για το θέμα αυτό είναι σαφής: χαιρετίζουμε τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, στις 30 Σεπτεμβρίου, στο οποίο οι πολίτες εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, με την αποδοχή της Συμφωνίας Πρεσπών μεταξύ Μακεδονίας και Ελλάδας. Υποστηρίζουμε σθεναρά την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας, η οποία θα επιτρέψει στην πΓΔΜ να αναλάβει τη νόμιμη θέση της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ ως Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, συμβάλλοντας στην περιφερειακή σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία».

Να θυμίσουμε ότι στην συνάντηση του με τον Αμερικανό υπουργό Αμυνας Τ. Μάτις ο Πάνος Καμμένος έριξε σαν πρόταση εφόσον δεν προχωρήσει η συμφωνία των Πρεσπών, να υπάρξει ένας αμυντικός άξονας των βαλκανικών χωρών που θα αντιμετωπίσει την ρωσική διείσδυση και στην οποία θα μπορούσαν να συμμετάσχουν εκτός της Ελλάδας και των Σκοπίων και η Αλβανία, η Σερβία και η Βουλγαρία.

Όσο για την αμερικανική βάση ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη που κατά τον Σγουρίδη είναι… πραγματικότητα, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ απάντησε:

«Σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα κατασκευαστεί καμία βάση ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη. Θα είμαστε χαρούμενοι αν μπορούμε να έχουμε συνεργασίας που ήδη έχουμε όταν φέραμε τα ελικόπτερα δια μέσου της Αλεξανδρούπολης. Δεν πρόκειται να φτιάξουμε μια βάση, η κύρια πλατφόρμα είναι και παραμένει ο κόλπος της Σούδας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πάιατ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις