Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ελληνικό το πρώτο smoke-free νησί στον κόσμο!
ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνικό το πρώτο smoke-free νησί στον κόσμο!

Σε μία καινοτόμο δράση προχωρά ένα από τα πλέον αγαπημένα ελληνικά νησιά. Ο λόγος για την «Πεταλούδα του Αιγαίου», τη γοητευτική Αστυπάλαια, που φιλοδοξεί να γίνει το πρώτο νησί παγκοσμίως χωρίς τσιγάρο! Η δράση του Δήμου Αστυπάλαιας θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της εταιρείας Παπαστράτος και θα απαγορεύει το κάπνισμα […]

Σε μία καινοτόμο δράση προχωρά ένα από τα πλέον αγαπημένα ελληνικά νησιά. Ο λόγος για την «Πεταλούδα του Αιγαίου», τη γοητευτική Αστυπάλαια, που φιλοδοξεί να γίνει το πρώτο νησί παγκοσμίως χωρίς τσιγάρο! Η δράση του Δήμου Αστυπάλαιας θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της εταιρείας Παπαστράτος και θα απαγορεύει το κάπνισμα σε όλες τις επιχειρήσεις, στο Δημαρχείο, στα δημοτικά κτήρια και σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους. Επιπλέον, το μέτρο θα εφαρμοστεί και σε ανοιχτούς χώρους, με πρώτη smoke-free ζώνη την περιοχή των ανεμόμυλων.

Η πρωτοβουλία παρουσιάστηκε την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, με την παρουσία δημοτών κι επισκεπτών, ενώ αναφορικά με τη δράση μίλησαν ο Δήμαρχος Αστυπάλαιας, κύριος Πανορμίτης Κονταράτος, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κύριος Γιώργος Χατζημάρκος, η Αντιδήμαρχος Αστυπάλαιας, κυρία Μαρία Καμπούρη και ο κύριος Κώστας Μουλακάκης, Γενικός Διευθυντής Marketing της Παπαστράτος.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος αναφέρθηκε σχετικά: «Το Νότιο Αιγαίο της φιλοξενίας, των επιδόσεων και της πρωτοπορίας, είναι παρών σε όλες τις σύγχρονες προκλήσεις. Μαζί με τον Δήμο Αστυπάλαιας και όλους τους κατοίκους του νησιού, ξεκινήσαμε ένα ακόμα ταξίδι. Ένα υπέροχο ταξίδι σ’ ένα κόσμο μιας νέας κουλτούρας. Το πρώτο “SMOKE-FREE” νησί είναι μια πρόκληση για όλους όσους πιστεύουμε ότι μόνο εμείς μπορούμε να διαμορφώσουμε το μέλλον μας».

 

Η πρωτοβουλία αναμένεται να εφαρμοστεί άμεσα, ενώ γίνονται προσπάθειες ώστε ο Δήμος Αστυπάλαιας να λάβει την πιστοποίηση “SMOKE-FREE”. Παρόλα αυτά, τονίζεται ότι οι καπνιστές δεν είναι ανεπιθύμητοι στο νησί. Αντιθέτως, υπάρχει η φιλοσοφία πως η παραμονή σε ένα άκαπνο περιβάλλον μπορεί να βοηθήσει τους καπνιστές να κινηθούν προς την απεξάρτηση.

Fans του τσιγάρου ή μη, οφείλουμε να χειροκροτούμε δράσεις οι οποίες προωθούν μία ανανεωτική κουλτούρα υγιεινών συνηθειών και μπορούν να αποτελέσουν παραδείγματα προς μίμηση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις