Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Τζανακόπουλος κατά Στουρνάρα: “Όταν δεν πρέπει να μιλήσει, μιλάει”
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζανακόπουλος κατά Στουρνάρα: “Όταν δεν πρέπει να μιλήσει, μιλάει”

  Κατά Στουρνάρα στράφηκε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος με αφορμή τις νέες πιέσεις που καταγράφονται στην χρηματιστηριακή αγορά, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι  το Τραπεζικό σύστημα είναι πλήρως θωρακισμένο και δεν επηρεάζεται από τις αυξομειώσεις  στο Χρηματιστήριο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας σήμερα στον RealFm, υποστήριξε ότι το τραπεζικό σύστημα είναι θωρακισμένο. «Τα θεμελιώδη μεγέθη τραπεζών είναι πολύ καλά […]

 

Αποτέλεσμα εικόνας για τζανακόπουλος

Κατά Στουρνάρα στράφηκε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος με αφορμή τις νέες πιέσεις που καταγράφονται στην χρηματιστηριακή αγορά, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι  το Τραπεζικό σύστημα είναι πλήρως θωρακισμένο και δεν επηρεάζεται από τις αυξομειώσεις  στο Χρηματιστήριο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας σήμερα στον RealFm, υποστήριξε ότι το τραπεζικό σύστημα είναι θωρακισμένο. «Τα θεμελιώδη μεγέθη τραπεζών είναι πολύ καλά και δεν επηρεάζονται από τις αυξομειώσεις. «Θα ήταν ευχής έργον αν και ο κεντρικός τραπεζίτης έπραττε προς την ίδια κατεύθυνση. Όταν ο κ. Στουρνάρας δεν πρέπει να μιλήσει, μιλάει και πολιτικολογεί, (ήθελε να βάλει τη χώρα σε νέα μνημονιακά δεσμά) και όταν πρέπει να μιλήσει, σιωπά. Επειδή έχουν καταρρεύσει όλα τα σενάρια καταστροφής. Όλα τα θεμελιώδη μεγέθη τραπεζών είναι καλά και δεν επηρεάζονται από τις αυξομοιώσεις».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι οι αυξομειώσεις στο ΧΑΑ γίνονται με μικρά ποσά, ενώ επιτέθηκε σε όσους ασκούν κριτική στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι  «σήμερα κάποιοι γα να ασκήσουν κριτική και να επιβεβαιώσουν τα καταστροφολογικά σενάρια ανακαλύπτουν το ΧΑΑ και τον τραπεζικό δείκτη. «Κοιμόμαστε και ξυπνάμε με την αγωνία αυτή. Το ΧΑΑ είχε αυξομοιώσεις και θα έχει αυξομειώσεις» ανέφερε.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης έσπευσε να διαχωρίσει την περίπτωση της Ελλάδας από την Ιταλία, υποστηρίζοντας ότι οι εξελίξεις στην Ιταλία δεν εγκυμονούν κινδύνους για την Ελλάδα. «Δεν υπάρχει κίνδυνος για την Ελλάδα. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Εχει εξασφαλισμένες χρηματοδοτικές ανάγκες για επόμενα 2 χρόνια. Δεν έχει ανάγκη και βιασύνη για έξοδο στις αγορές χρήματος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Τζανακόπουλος.

Μάλιστα υποστήριξε ότι  η Αθήνα έχει υλοποιήσει αυτό που ήδη επιχειρεί η Ρώμη με ηπιότερη λιτότητα και μικρή αύξηση του ελλείμματος στην οικονομία  της, αφού στο ελληνικό παράδειγμα ο προϋπολογισμός προβλέπει αύξηση δαπανών και φοροελαφρύνσεις επιτυγχάνοντας όμως τους συμφωνημένους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις από το στιγμή που το Eurogroup χαρακτήρισε δημοσιονομικό το μέτρο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις