Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / “Αναπληρωτής της Σβίγκου” – Νεύρα στη Χαριλάου Τρικούπη με τον Ραγκούση
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

“Αναπληρωτής της Σβίγκου” – Νεύρα στη Χαριλάου Τρικούπη με τον Ραγκούση

Την αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη προκαλούν οι κινήσεις και οι δηλώσεις του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ραγκούση. «Ο κύριος Ραγκούσης ζυγίστηκε κι αυτός τον τελευταίο καιρό. Επιτελεί πολύ καλά το ρόλο του αναπληρωτή της Σβίγκου», σχολίαζαν πηγές του ΚΙΝΑΛ. Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ είχε σχολιάσει με ανάρτηση την απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του […]

ραγκουση.jpg

Την αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη προκαλούν οι κινήσεις και οι δηλώσεις του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ραγκούση.

«Ο κύριος Ραγκούσης ζυγίστηκε κι αυτός τον τελευταίο καιρό. Επιτελεί πολύ καλά το ρόλο του αναπληρωτή της Σβίγκου», σχολίαζαν πηγές του ΚΙΝΑΛ.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ είχε σχολιάσει με ανάρτηση την απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος για τις μετεκλογικές συνεργασίες.

«Η απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΚΙΝΑΛ αποτελεί ντοκουμέντο παράδοσης του ΠΑΣΟΚ και της κεντροαριστεράς στη ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη» σημειώνει με ανάρτησή του στο twitter ο Γιάννης Ραγκούσης.

«Αντί να ανακοινώσουν ότι δεν πρόκειται να συγκυβερνήσουν ξανά με τη δεξιά του Άδωνι Γεωργιάδη και του Μάκη Βορίδη, επισημοποίησαν και στη μεταμνημονιακή επόχη την επιθυμία τους να καταστούν συνεργάτες τους» αναφέρει στην ίδια ανάρτηση.

«Με την ίδια ακριβώς μεθόδευση και τα ίδια πολιτικά τεχνάσματα με τα οποία ο κ. Βενιζέλος έχρισε το 2012 Πρωθυπουργό της χώρας τον κ.Α.Σαμαρά, η κ. Γεννηματά και η Ε.Γ. του ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσαν ουσιαστικά τον οδικό χάρτη με βάση τον οποίο θα χρίσουν Πρωθυπουργό της χώρας τον κ.Κ.Μητσοτάκη, εάν βεβαίως η ΝΔ κερδίσει στις εκλογές. Ουσιαστικά όπως και το 2012, λένε ξανά: «θα προτείνουμε σε όλα τα κόμματα τους όρους μας, επομένως δεν θα φταίμε εμείς που θα τους αποδεχτεί μόνον ο κ.Μητσοτάκης».

Για την απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας ο Γ. Ραγκούσης τονίζει πως «η πλέον εξοργιστική πλευρά της ταπεινωτικής αυτής «παράδοσης των όπλων» είναι το γεγονός πως ισχυρίζονται ότι όλα αυτά θα εξελιχθούν στο πλαίσιο μιας προοδευτικής ατζέντας».

Δηλαδή με άλλα λόγια, όχι μόνον ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να συνεχίζουν να συγκυβερνούν και στη μεταμνημονιακή εποχή με τη ΝΔ, αλλά τολμούν και δηλώνουν ότι δεν θα πρόκειται για μια κυβέρνηση εθνικής ανάγκης αλλά για μια κυβέρνηση με προοδευτική ατζέντα διακυβέρνησης.

Πιστεύω ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει μεγαλύτερος εκφυλισμός της ιστορίας, των αρχών και των αξιών του ιστορικού ΠΑΣΟΚ καθώς και της ελληνικής κεντροαριστεράς από αυτόν που αποφάσισε να πραγματοποιήσει η κ.Γεννηματά και όσοι αποτελούν την Εκτελεστική Γραμματεία του ΚΙΝΑΛ.

Προσπαθούν να δρομολογήσουν τη μεγαλύτερη ιδεολογική δολιοφθορά στην προοδευτική παράταξη που επιχειρήθηκε ποτέ. Ο κ.Μητσοτάκης είναι δεξιός και μια κυβέρνηση υπό αυτόν θα είναι πάντοτε μια συντηρητική κι όχι προοδευτική κυβέρνηση» καταλήγει στην ανάρτησή του, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ.

Φ. Γεννηματά: Διεκδικούμε ισχυρή εντολή για να εγγυηθεί κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής, που συνεδρίασε το απόγευμα στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, τόνισε ότι «το Κίνημα Αλλαγής διεκδικεί ισχυρή εντολή για να εγγυηθεί κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας, που θα πραγματοποιήσει τις απαιτούμενες για το μέλλον της χώρας προοδευτικές αλλαγές και θα αλλάξει τους δυσβάστακτους όρους της μεταμνημονιακής εποχής που συμφώνησε ο κ. Τσίπρας».

Η κ. Γεννηματά κατέστησε σαφές ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν θα μπει σε κυβέρνηση μόνο και μόνο για να βγει η δεδηλωμένη, «προκαλώντας», όπως είπε, «τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ να συμφωνήσουν στην πρότασή του δίνοντας πριν τις εκλογές καθαρή απάντηση».

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ότι απέναντι στον διχασμό που καλλιεργούν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ απαιτείται η εθνική συνεννόηση που προτείνει το Κίνημα Αλλαγής. «Για να ηττηθούν οι πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ που επιβάλλουν νεες θυσίες και δεσμεύσεις, μοίρασμα της φτώχειας και των επιδομάτων και για να ανακοπεί η επιστροφή της Δεξιάς στην εξουσία. Είναι αδιανόητο λύση να είναι η αυτοδυναμία της ΝΔ, που έχει ευθύνες για τα μνημόνια και μέχρι σήμερα δεν τις έχει αναλάβει» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις