Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Τα λάθη που κάνεις καθημερινά και καταστρέφεις το κινητό σου
PLUS

Τα λάθη που κάνεις καθημερινά και καταστρέφεις το κινητό σου

Όταν αγοράζουμε καινούριο κινητό, το φυλάμε σαν τα ματάκια μας. Όμως, όσο περνά ο καιρός χαλαρώνουμε και το παρατάμε στην… τύχη του. Μαϊμού προϊόντα Είναι το πιο συνηθισμένο λάθος που δημιουργεί προβλήματα και το κάνουμε κυρίως με “μούφα” φορτιστές. Το τηλέφωνο θα φορτίσει, αλλά όχι με τον σωστό τρόπο, καθώς με έναν τέτοιο φορτιστή θα […]

Όταν αγοράζουμε καινούριο κινητό, το φυλάμε σαν τα ματάκια μας. Όμως, όσο περνά ο καιρός χαλαρώνουμε και το παρατάμε στην… τύχη του.

Μαϊμού προϊόντα

Είναι το πιο συνηθισμένο λάθος που δημιουργεί προβλήματα και το κάνουμε κυρίως με “μούφα” φορτιστές. Το τηλέφωνο θα φορτίσει, αλλά όχι με τον σωστό τρόπο, καθώς με έναν τέτοιο φορτιστή θα αρχίσει να μειώνεται η ζωή και καλή λειτουργία της μπαταρίας. Σε μερικά τηλέφωνα μάλιστα, αν δεν δουλεύει σωστά αρχίζει και κολλάει όλη η συσκευή.

Θήκη ή ασφάλεια

Πόσους ανθρώπους έχετε δει με ακριβά τηλέφωνα που έχουν όμως σπασμένη οθόνη; Σίγουρα αρκετούς, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που ξοδεύουν ένα σκασμό χρήματα για την αγορά της συσκευής αλλά σκέφτονται τα 15-20 ευρώ για μία καλή θήκη. Κανονικά αν δίνεις ένα μισθό για να αγοράσεις ένα smartphone, πρέπει να βάλεις στο μπάτζετ και το ποσό που απαιτείται για την ασφάλεια του.

Μην σκοτώνεις την μπαταρία

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να την χρησιμοποιούμε έτσι ώστε να αποδίδει στο maximum για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Για να γίνει αυτό δεν πρέπει να αφήνουμε το κινητό μας να σβήνει τελείως. Μόλις κατέβει από το 20-25% πρέπει να την φορτίζουμε και μία φορά στο τόσο να σβήσει τελείως.

Προσοχή στο νερό

Αρκετά κινητά διαφημίζονται ως αδιάβροχα, όμως ακόμη και αν έχουν βαθμολογία IP67 ή IP68 θα πρέπει να τα χρησιμοποιήσεις με μέτρο. Το νερό πάντα υπάρχει ενδεχόμενο να βρει τρόπο να εισχωρήσει μέσα στο τηλέφωνο και να σου δημιουργήσει θέμα. Ακόμη όμως και οι θήκες σαν σακουλάκια που προστατεύουν την συσκευή από το υγρό στοιχεία, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με μέτρο, καθώς υπάρχει και η υγρασία.

Update

Είσαι από αυτούς που βλέπουν ειδοποιήσεις για update είτε για την συσκευή, είτε για κάποια εφαρμογή και την διαγράφεις; Με τον τρόπο αυτό δεν αποκτάς μόνο τη νέα έκδοση μίας εφαρμογής ή ενός λειτουργικού, αλλά βελτιώνεις και την ασφάλεια, καθώς όλες περιέχουν νέες εκδόσεις για το θέμα αυτό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις