Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Αγωνία στην κυβέρνηση Ζάεφ: Μόνο το 8% έχει ψηφίσει στο δημοψήφισμα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγωνία στην κυβέρνηση Ζάεφ: Μόνο το 8% έχει ψηφίσει στο δημοψήφισμα

Παραμένει χαμηλό το ποσοστό συμμετοχής, τέσσερις ώρες μετά το άνοιγμα της κάλπης, στο δημοψήφισμα επί της συμφωνίας για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Εθνική Εκλογική Επιτροπή της ΠΓΔΜ, τις τέσσερις πρώτες ώρες της ψηφοφορίας, το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε στο 8,12%. Οι κάλπες για το δημοψήφισμα θα κλείσουν στις 19:00 τοπική ώρα […]

ΝΤΙΜΙΤΡΟΦ.jpg

Παραμένει χαμηλό το ποσοστό συμμετοχής, τέσσερις ώρες μετά το άνοιγμα της κάλπης, στο δημοψήφισμα επί της συμφωνίας για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Εθνική Εκλογική Επιτροπή της ΠΓΔΜ, τις τέσσερις πρώτες ώρες της ψηφοφορίας, το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε στο 8,12%. Οι κάλπες για το δημοψήφισμα θα κλείσουν στις 19:00 τοπική ώρα (20:00 ώρα Ελλάδας).

Μέχρι τις 21:00’ το βράδυ της Κυριακής θα έχει γίνει γνωστό αν οι πολίτες της γειτονικής χώρας θα εγκρίνουν την συμφωνία των Πρεσπών ή θα την απορρίψουν. Το ερώτημα στο οποίο καλούνται να απαντήσουν 1.800.000 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι είναι αν «συμφωνούν με την είσοδο της χώρας σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, αποδεχόμενοι τη συμφωνία που υπέγραψαν Μακεδονία και Ελλάδα;».

Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, ήδη στα Σκόπια, αλλά και στην Αθήνα προετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα. Να διαχειριστούν τα απόνερα του όποιου αποτελέσματος. Αν όπως, εκτιμάται, επικρατήσει το «Ναι», ο Ζόραν Ζάεφ πρέπει να εξασφαλίσει πως θα περάσει από τη Βουλή την αναγκαία συνταγματική αναθεώρηση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις