Αθήνα

°C

kairos icon

ΠΕΜΠΤΗ

28

ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Τζανακόπουλος: Δύο σενάρια για συντάξεις και αντίμετρα στο προσχέδιο του προϋπολογισμού
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζανακόπουλος: Δύο σενάρια για συντάξεις και αντίμετρα στο προσχέδιο του προϋπολογισμού

Δύο βασικά σενάρια για συντάξεις και αντίμετρα θα περιλαμβάνει το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατίθεται αύριο στη Βουλή, πράγμα που επιβεβαίωσε σήμερα σε συνέντευξή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να διαμορφώσει ένα προϋπολογισμό «λελογισμένα επεκτατικό». Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε […]

Δύο βασικά σενάρια για συντάξεις και αντίμετρα θα περιλαμβάνει το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατίθεται αύριο στη Βουλή, πράγμα που επιβεβαίωσε σήμερα σε συνέντευξή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να διαμορφώσει ένα προϋπολογισμό «λελογισμένα επεκτατικό».

Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι: « το προσχέδιο του προϋπολογισμού κατατίθεται αύριο. Το πιθανότερο είναι ότι θα περιλαμβάνει διαφορετικά σενάρια. Υπάρχει από την β ’αξιολόγηση ένα ψηφισμένο μέτρο για την 1/1/2019 το οποίο ακόμα απο την ελληνική Βουλή δεν έχει ακυρωθεί καθώς γίνονται διαβουλεύσεις για την ΕΕ.  Στο προσχέδιο θα αποτυπώνεται με μεγάλη σαφήνεια η πρόθεση της κυβέρνησης να μην εφαρμόσει το μέτρο, καθώς θεωρούμε ότι δεν υπάρχει αναγκαιότητα».

Επ’ αυτού εξήγησε χαρακτηριστικά: «Θα έχει δημοσιονομικά σενάρια: θα παρουσιάζει ένα σενάριο με πιθανή εφαρμογή των μέτρων και των αντιμέτρων για να δείξει ότι αυτό δεν επηρεάζει το στόχο του Πρωτογενούς Πλεονάσματος και θα υπάρχει και η βούληση της κυβέρνησης- η οποία είναι γνωστή- και έχει να κάνει με ένα σενάριο που λέει ότι δεν θα υπάρχει περικοπή των συντάξεων, θα υπάρχει η υλοποίηση των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ που θα αξιοποιηθεί για το λόγο αυτό ο δημοσιονομικός χώρος που δημιουργείται».

Για το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ

Αναφερθείς στο δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ, είπε ότι «ελπίζουμε σε ένα καλό αποτέλεσμα για να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να περάσουμε στο δεύτερο στάδιο, στη συνταγματική αναθεώρηση». Όπως ,ανέφερε, η κύρωση της συμφωνίας προϋποθέτει το θετικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και ερωτηθείς αν θα προχωρήσει η συνταγματική αναθεώρηση -αν δεν έχουμε θετικό δημοψήφισμα- είπε ότι είναι ζήτημα εσωτερικό της γειτονικής χώρας. Αναμένουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Κάθε άλλο αποτέλεσμα θα δημιουργήσει μια αναστάτωση, αλλά είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι δεν θα φτάσουμε εκεί.

«Κανείς δεν θα προκαλέσει τριγμούς στην συγκυβέρνηση»

Σχολιάζοντας τους Κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς και τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως «το κρίσιμο είναι η υπερψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών. Δεν προκύπτει η δυνατότητα σε οποιονδήποτε να προκαλέσει τριγμούς στην ελληνική κυβέρνηση». «Είμαι αισιόδοξος ότι οι ΑΝΕΛ και ο κος Καμμένος θα συνεχίσουν να στηρίζουν την κυβέρνηση». Η σχέση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ ήταν μια σχέση και είναι μια σχέση εντιμότητας, υπεύθυνης συζήτησης, συμφωνιών και διαφωνιών εκεί που εξαιτίας των διαφορετικών πεποιθήσεων δεν μπορούν να συμπέσουν. Δεν υπάρχουν ούτε πιέσεις, ούτε εκβιασμοί», ανέφερε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις