Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Σήμερα η διμερής συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμερα η διμερής συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Σήμερα η συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν στη Νέα Υόρκη στις 18:30 ώρα Ελλάδος, αλλά και η ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στην Concordia Annual Summit που πραγματοποιείται στο Grand Hyatt New York κατά την διάρκεια της 73ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Χθες , ο Έλληνας πρωθυπουργός προσφώνησε τη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για την Ειρήνη και το βράδυ παρευρέθηκε στην […]

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Σήμερα η συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν στη Νέα Υόρκη στις 18:30 ώρα Ελλάδος, αλλά και η ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στην Concordia Annual Summit που πραγματοποιείται στο Grand Hyatt New York κατά την διάρκεια της 73ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Χθες , ο Έλληνας πρωθυπουργός προσφώνησε τη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για την Ειρήνη και το βράδυ παρευρέθηκε στην καθιερωμένη δεξίωση που παρέθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προς τιμή των επικεφαλής των αντιπροσωπειών που λαμβάνουν μέρος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Τον συνόδευαν η σύντροφός του Περιστέρα Μπαζιάνα, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος.

Κατά την πενθήμερη παρουσία του στη Νέα Υόρκη ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιήσει δύο ομιλίες στον ΟΗΕ: την πρώτη εκφώνησε εχθές στη Σύνοδο για την Ειρήνη «Νέλσον Μαντέλα» και τη δεύτερη θα εκφωνήσει σήμερα στην ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Σήμερα Τρίτη πραγματοποιείται η διμερής συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με θέμα τις διμερείς σχέσεις, την κατάσταση στο Αιγαίο, το Κυπριακό και τις ευρωτουρκικές σχέσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας πραγματοποίησε εντυπωσιακή κάθοδο στη Νέα Υόρκη, συνοδευόμενος από μία κουστωδία υπουργών, αξιωματούχων και επιχειρηματιών.

Αμερικανικά Μέσα έκαναν λόγο για έναν «μίνι στρατό του Ερντογάν, ο οποίος αριθμεί μερικές εκατοντάδες άτομα, που εργάζονται μέρα-νύχτα». Ακριβώς όπως και ο Αλέξης Τσίπρας, ο Τούρκος πρόεδρος έχει προγραμματίσει μία σειρά επαφών που έχουν ως στόχο να βελτιώσουν την εικόνα του.

Εκτός από τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό, η οικονομία και οι επενδύσεις έχουν ιδιαίτερη θέση στην ατζέντα του πρωθυπουργού. Από τη μία ελπίζει στη βοήθεια των Ελλήνων ομογενών για να επικοινωνήσει την έξοδο από τα μνημόνια και τη συμφωνία των Πρεσπών. Η κυβέρνηση πιστεύει ότι το θέμα των Σκοπίων ενισχύει την αναγνώριση του ρόλου της Ελλάδας ως περιφερειακού παράγοντα σταθερότητας και ανάπτυξης στην περιοχή.

Ασφυκτικά γεμάτο πρόγραμμα είχε και ο Νίκος Κοτζιάς. Συμμετέχει σε διάφορες συναντήσεις, όπως το υπουργικό δείπνο εργασίας με κέντρο τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, την εκδήλωση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την αντιμετώπιση των προβλήματος των ναρκωτικών και την εκδήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για τις Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις που έχει προγραμματιστεί για σήμερα. Σημαντική είναι και η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τον ρόλο της εκπαίδευσης στην καταπολέμηση του ρατσισμού και των διακρίσεων αύριο Τετάρτη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις