Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να ωριμάσεις τις ντομάτες
PLUS

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να ωριμάσεις τις ντομάτες

Αν οι ντομάτες που αγόρασες είναι λίγο πράσινες και σκληρές, υπάρχει τρόπος να τις φέρεις στα μέτρα σου.. Δες τρία κολπάκια: Βρες το πιο φωτεινό παράθυρο της κουζίνας σου και άφησέ τες κοντά σε αυτό για μερικές μέρες μέχρι να ωριμάσουν. Τοποθέτησέ τες με το κοτσάνι προς τα κάτω, ώστε να περιορίσεις τις πιθανότητες να […]

ΝΤΟΜΑΤΑ

Αν οι ντομάτες που αγόρασες είναι λίγο πράσινες και σκληρές, υπάρχει τρόπος να τις φέρεις στα μέτρα σου..

Δες τρία κολπάκια:

Βρες το πιο φωτεινό παράθυρο της κουζίνας σου και άφησέ τες κοντά σε αυτό για μερικές μέρες μέχρι να ωριμάσουν. Τοποθέτησέ τες με το κοτσάνι προς τα κάτω, ώστε να περιορίσεις τις πιθανότητες να μουχλιάσουν ή να «χτυπηθούν».

Αποτέλεσμα εικόνας για tomato food

Τοποθέτησέ τες σε μια πλαστική σακούλα με τρύπες, σε ένα χάρτινο κουτί ή σε μια χάρτινη σακούλα εάν θέλεις να επιταχύνεις λίγο τη διαδικασία. Προσοχή όμως, μην βάλεις πολλές μαζί! Η μέθοδος αυτή λειτουργεί εξαιρετικά, καθώς παγιδεύεται το αιθυλένιο, που απελευθερώνουν οι ντομάτες, το οποίο επιταχύνει την ωρίμανσή τους.

Εάν θέλεις ακόμα πιο γρήγορα αποτελέσματα, βάλε στη σακούλα ή το κουτί που θα χρησιμοποιήσεις μία μπανάνα. Απελευθερώνει περισσότερο αιθυλένιο από κάθε άλλο φρούτο. Εάν δεν έχεις μπανάνες σπίτι, μπορείς να βάλεις ένα μήλο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις