Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Εκτελέστηκε η νταντά που έκαψε ζωντανούς μία μητέρα και τα τρία της παιδιά
ΚΟΣΜΟΣ

Εκτελέστηκε η νταντά που έκαψε ζωντανούς μία μητέρα και τα τρία της παιδιά

Εκτελέστηκε στην επαρχία Τζετζιάνγκ της ανατολικής Κίνας η Μο Χουαντζίνγκ, η πρώην νταντά που είχε καταδικασθεί σε θάνατο επειδή προκάλεσε εκουσίως πυρκαγιά που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερα μέλη μιας οικογένειας το 2017 Πριν από την εκτέλεση, το δικαστήριο της Χανγκτζόου ενημέρωσε τους στενούς συγγενείς της Μο ότι είχαν το δικαίωμα να την επισκεφθούν, οι […]

Εκτελέστηκε στην επαρχία Τζετζιάνγκ της ανατολικής Κίνας η Μο Χουαντζίνγκ, η πρώην νταντά που είχε καταδικασθεί σε θάνατο επειδή προκάλεσε εκουσίως πυρκαγιά που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερα μέλη μιας οικογένειας το 2017

Πριν από την εκτέλεση, το δικαστήριο της Χανγκτζόου ενημέρωσε τους στενούς συγγενείς της Μο ότι είχαν το δικαίωμα να την επισκεφθούν, οι ίδιοι όμως αποφάσισαν να μην την συναντήσουν.

«Το κίνητρο της Mo ήταν απεχθές, άκρως διαβολικό και επικίνδυνο για τους άλλους. Οι συνέπειες του εγκλήματος ήταν σοβαρές και επιζήμιες για τη δημόσια ασφάλεια», ανέφερε το SPC.

Η Μο ομολόγησε τον εμπρησμό μετά τη σύλληψή της, όμως τίποτα δεν ήταν ικανό να φέρει την επιείκεια των δικαστών. «Τα αποδεικτικά στοιχεία ήταν πραγματικά και επαρκή και η ποινή κατάλληλη», σύμφωνα με το SPC.

Η Μο ήταν εθισμένη στα τυχερά παιχνίδια και είχε πολύ μεγάλα χρέη. Ξεκίνησε να εργάζεται για την οικογένεια της Τζου Σιαοτζέν και του Λιν Σενγκμπίν τον Σεπτέμβριο του 2016.

Από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο του 2017, έκλεψε κοσμήματα και ρολόγια από την οικογένεια και δανείστηκε χρήματα από την Τζου, τα οποία έχασε σε τυχερά παιχνίδια.

Στις 21 Ιουνίου του 2017, η Μο αποφάσισε να κερδίσει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη από την Τζου, βάζοντας φωτιά και σβήνοντάς την η ίδια. Ωστόσο, η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις με αποτέλεσμα η Τζου και τα τρία της παιδιά να πεθάνουν από δηλητηρίαση.

Ο 37χρονος πατέρας, ο Λιν Σενγκμπίν, ο οποίος απουσίαζε από το σπίτι την ώρα που σημειώθηκε η τραγωδία, είναι ο μόνος επιζών της οικογένειας.

«Η διαβολική γυναίκα τιμωρήθηκε εν τέλει από τον νόμο, καταδικάστηκε σε θάνατο», είχε γράψει ο Λιν στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Weibo μετά την ανακοίνωση της καταδίκης της νταντάς.

Μάλιστα ο λογαριασμός, τον οποίο ενημέρωνε συνέχεια μετά τον χαμό των δικών του για την μάχη του στη δικαιοσύνη, έχει 2,3 εκατομμύρια «ακόλουθους».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις