Αθήνα

°C

Κυριακή

26

Σεπτεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Η σπαρακτική επιστολή 14χρονου στον Αναστασιάδη: “Βοηθήστε με”
ΚΟΣΜΟΣ

Η σπαρακτική επιστολή 14χρονου στον Αναστασιάδη: “Βοηθήστε με”

Μια τραγική ιστορία με πρωταγωνιστές μια Ουκρανή και το 14χρονο παιδί της που το 2015 ήρθαν στη Κύπρο μαζί με τον 55χρονο Κύπριο σύντροφο της γυναίκας, απασχολεί καιρό τώρα τη χώρα Οι δυο τους απέκτησαν ένα παιδί, 4 ετών σήμερα. Το ζευγάρι αντιμετώπιζε προβλήματα λόγω του βίαιου χαρακτήρα του 55χρονου ο οποίος σύμφωνα με καταγγελίες κακοποιούσε τη […]

14ΧΡΟΝΟΣ

Μια τραγική ιστορία με πρωταγωνιστές μια Ουκρανή και το 14χρονο παιδί της που το 2015 ήρθαν στη Κύπρο μαζί με τον 55χρονο Κύπριο σύντροφο της γυναίκας, απασχολεί καιρό τώρα τη χώρα

Οι δυο τους απέκτησαν ένα παιδί, 4 ετών σήμερα.

Το ζευγάρι αντιμετώπιζε προβλήματα λόγω του βίαιου χαρακτήρα του 55χρονου ο οποίος σύμφωνα με καταγγελίες κακοποιούσε τη γυναίκα και τον 14χρονο γιο της ο οποίος έχασε σε ηλικία 6 ετών τον πατέρα του.

Ο 55χρονος κατάφερε να σέρνει την άτυχη γυναίκα στα τμήματα με καταγγελίες, πως κακοποιούσε το 4χρονο παιδί τους που μένει μαζί της. Όταν αποδείχθηκε πως όλο αυτό ήταν στημένο, άρχισε να κατηγορεί τον 14χρονο γιο της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου.

Συνολικά είχε κάνει 75 καταγγελίες που όλες αποδείχθηκαν ψευδείς. Μάλιστα το 4χρονο παιδί υποβλήθηκε τέσσερις φορές σε ιατροδικαστική εξέταση.

Μετά την τελευταία καταγγελία κατά του 14χρονου, το παιδί μεταφέρθηκε σε στέγη εφήβων για να γίνει έρευνα εναντίον του. Αν και εντός τριών ημερών είχε αποδειχθεί ότι το παιδί δεν είχε διαπράξει κανένα αδίκημα. Οι αρχές το άφησαν για περίπου ένα μήνα στη στέγη, μακριά από τη μητέρα του. Ο 14χρονος αναγκάστηκε να στείλει επιστολή στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ζητώντας τη βοήθεια του.

Μετά την επιστολή υπήρξε άμεση κινητοποίηση από τον υπουργό Δικαιοσύνης ο οποίος έδωσε οδηγίες να επιστραφεί το παιδί στη μητέρα του. Παράλληλα ο 55χρονος συνελήφθη για δημόσια βλάβη λόγω της ψευδούς καταγγελίας κατά του 14χρονου. Από το σπίτι του κατασχέθηκαν ένα αυτόματο στρατιωτικό όπλο και ένα κυνηγετικό.

Ο 14χρονος αναγκάστηκε στις 15 Σεπτεμβρίου να στείλει χειρόγραφη επιστολή στον Πρόεδρο της Κυπριακή Δημοκρατίας, η οποία όμως, λόγω απουσίας του Ν. Αναστασιάδη στο εξωτερικό παραλήφθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου, ο οποίος ενήργησε με τρόπο ώστε να πάει το παιδί στη μητέρα του. Ο ανήλικος, ο οποίος έχασε τον πατέρα του την ημέρα των γενεθλίων του σε ηλικία 6 ετών, ζούσε με τη μητέρα του στο Ντονέτσκ της Ουκρανίας.

Τότε η μητέρα του γνώρισε τον Κύπριο πρώην σύντροφό της και απέκτησαν μαζί ένα παιδί. Εγκατέλειψαν την Ουκρανία το 2015 λόγω του πολέμου τ και ήρθαν στην Κύπρο προσωρινά.

Ωστόσο ο πρώην σύντροφος της μητέρας άρχισε να επιδεικνύει βίαιη συμπεριφορά, τόσο έναντι της γυναίκας όσο και έναντι του παιδιού της, το οποίο απειλούσε ότι θα σκότωνε την μητέρα του, αλλά δεν το έκανε γιατί θα έμενε μόνος αφού δεν είχε πατέρα.

Γράφει ο 14χρονος στην επιστολή του, προς τον Κύπριο Πρόεδρο: «Δεν άφηνε τη μητέρα και τον αδελφό μου να βγαίνουν από το σπίτι, μας έβριζε με τις λέξεις π@@@η, μπάσταρδε, μ@@@, καθυστερημένε και τη μάνα μου π@@@, ηλίθια και άλλα πολλά» ενώ καταλήγει με την παράκληση να τον βοηθήσουν.

Ο 14χρονος αποκαλύπτει επίσης ότι τόσο ο ίδιος όσο και η μητέρα του ήταν θύματα σωματικής βίας καθώς ο 55χρονος τους χτυπούσε. Η μητέρα με τα παιδιά με τη βοήθεια μιας φίλης έφυγαν από το σπίτι και φιλοξενήθηκαν σε στέγη κακοποιημένων γυναικών. Εκείνη την περίοδο ο 55χρονος άρχισε να κάνει καταγγελίες εναντίον τους, που αποδείχθηκαν ψευδείς. Μάλιστα προσφάτως εμφανίστηκε με καλυμμένο πρόσωπο και σε ΜΜΕ καταγγέλλοντας τις αρχές για αδιαφορία γιατί δήθεν δεν κάνουν τίποτα με τις καταγγελίες του.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις