Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Κάτι που ξεχνάς: Τα cleaning tips για την οδοντόβουρτσά σου
PLUS

Κάτι που ξεχνάς: Τα cleaning tips για την οδοντόβουρτσά σου

Καθημερινά, το πρωί συνήθως, όλοι σχεδόν βουρτσίζουμε τα δόντια μας. Ξέρετε όμως τι μικρόβια κατοικούν ανάμεσα στις τρίχες της οδοντόβουρτσάς σας; Κι αυτά, ανακυκλώνονται στη στοματική κοιλότητά σας…! Τι θα κάνετε: Βάλτε σε ένα ψηλό αλλά στενό ποτηράκι ξύδι, αρκετό για να μπορείτε να βουτήξετε εκεί τις κεφαλές από τις οδοντόβουρτσές σας, και συμπληρώστε λίγο ζεστό νερό. Μουλιάστε εκεί […]

Καθημερινά, το πρωί συνήθως, όλοι σχεδόν βουρτσίζουμε τα δόντια μας.

Ξέρετε όμως τι μικρόβια κατοικούν ανάμεσα στις τρίχες της οδοντόβουρτσάς σας; Κι αυτά, ανακυκλώνονται στη στοματική κοιλότητά σας…!

Τι θα κάνετε:

Βάλτε σε ένα ψηλό αλλά στενό ποτηράκι ξύδι, αρκετό για να μπορείτε να βουτήξετε εκεί τις κεφαλές από τις οδοντόβουρτσές σας, και συμπληρώστε λίγο ζεστό νερό. Μουλιάστε εκεί τις οδοντόβουρτσες για 10 λεπτά και έπειτα ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Δεν υπάρχει καλύτερη απολύμανση από αυτό.

Εναλλακτικά γεμίστε ένα ποτηράκι με λίγο στοματικό διάλυμα και τοποθετήστε την κεφαλή της οδοντόβουρτσας για 10 λεπτά.

Μπορείτε τέλος να πλύνετε την οδοντόβουρτσα στο πλυντήριο πιάτων στο πάνω όμως ράφι.

Αποτέλεσμα εικόνας για toothbrush

TIPS 

Αποφεύγουμε να κρατάμε τις οδοντόβουρτσες κλειστές σε προστατευτικό καπάκι ή σε ντουλάπια μπάνιου. Πρέπει να αερίζονται συνεχώς για να μην συγκεντρώνεται υγρασία ανάμεσα στις τρίχες, που προκαλεί μούχλα. Προτιμούμε ένα ποτηράκι το οποίο φροντίζουμε να καθαρίζουμε τακτικά.

Στο ποτηράκι αυτό δεν τοποθετούμε πολλές οδοντόβουρτσες γιατί έρχονται σε επαφή και μεταφέρονται τα μικρόβια, από τη μία στην άλλη.

Πλένουμε τα χέρια μας πριν από το βούρτσισμα δοντιών. Αλλιώς μεταφέρουμε τα μικρόβια στη λαβή, άρα και στις τρίχες στη συνέχεια.

Πλένουμε τις τρίχες τις οδοντόβουρτσας πριν από κάθε βούρτσισμα. Τρίβουμε με τον αντίχειρα τις τρίχες ελαφρά για αν φύγουν σκόνη και υπολείμματα τροφής.

Τινάζουμε καλά την οδοντόβουρτσα μετά τη χρήση και τη βάζουμε σε χώρο που αερίζεται για να στεγνώσει φυσικά. Αποφεύγουμε έτσι τη συγκέντρωση υγρασίας και την ανάπτυξη μούχλας.

Αλλάζουμε την οδοντόβουρτσά μας κάθε 3-4 μήνες.

Αποτέλεσμα εικόνας για toothbrush
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις