Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αδιανόητο: «Βροχή» ΕΔΕ κατά πυροσβεστών που “τόλμησαν” να σχολιάσουν τον Καμμένο στα social media
ΕΛΛΑΔΑ

Αδιανόητο: «Βροχή» ΕΔΕ κατά πυροσβεστών που “τόλμησαν” να σχολιάσουν τον Καμμένο στα social media

  Ενώ μετράμε 99 νεκρούς από τη φονική τραγωδία στο Μάτι, η ηγεσία της Πυροσβεστικής ασχολείται με τα social media. Έχουν διαταχθεί τουλάχιστον 10 ένορκες διοικητικές εξετάσεις από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Πυροσβεστικού Σώματος για τα σχόλια πυροσβεστών στο Facebook κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου που μετέβη στο Μάτι με θωρακισμένη Μερσεντές, αλλά και […]

 

Ενώ μετράμε 99 νεκρούς από τη φονική τραγωδία στο Μάτι, η ηγεσία της Πυροσβεστικής ασχολείται με τα social media.

Έχουν διαταχθεί τουλάχιστον 10 ένορκες διοικητικές εξετάσεις από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Πυροσβεστικού Σώματος για τα σχόλια πυροσβεστών στο Facebook κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου που μετέβη στο Μάτι με θωρακισμένη Μερσεντές, αλλά και για τον διάλογό του με κατοίκους που είχε προκαλέσει σάλο.

Ήταν τότε, που αντί να ζητήσει μια συγγνώμη, εμφανίστηκε προκλητικός και τα “έριξε” στους κατοίκους για τα αυθαίρετα.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη λίγο μετά την τραγωδία στο Μάτι ζήτησε από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος να ερευνήσει όσα έγραψαν πυροσβέστες, καθώς είχαν γίνει αναφορές τόσο για σχόλια κατά του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου όσο και κατά της κυβέρνησης και των χειρισμών που έγιναν στην καταστροφική πυρκαγιά.

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ-ΣΤΟ-ΜΑΤΙ.jpg

Σύμφωνα με συνδικαλιστές του Σώματος, πρώτη φορά γίνονται ΕΔΕ για αναρτήσεις πυροσβεστών οι οποίοι καταφέρθηκαν κατά της κυβέρνησης, ενώ σχολίασαν πως αντί το Αρχηγείο να προσπαθεί να επιλύσει τα χρόνια και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες, ασχολείται με σχόλια στα social media.

Ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση έχει προκαλέσει και η αποκάλυψη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» όπου επιβλήθηκε χρηματική ποινή 100 ευρώ στον Πυροσβέστη που ανήρτησε στις 25 Ιουλίου ένα συγκινητικό μήνυμα για όσα βίωσε στο Μάτι, μαζί με μία φωτογραφία του δείχνοντας τον εμφανώς καταβεβλημένο και βουρκωμένο.

To αρχηγείο του πυροσβεστικού σώματος  αναφέρει ότι η επιβολή χρηματικής ποινής δεν αφορά τη συγκεκριμένη ανάρτηση αλά τα σχόλια σε συνεντεύξεις  σε τοπικά μέσα και εφημερίδες.

Η ανάρτηση αυτή είχε κάνει τότε τον γύρο του Διαδικτύου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις