Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / “Μπορούμε”: Στην ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Οι άξονες της ομιλίας του
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Μπορούμε”: Στην ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Οι άξονες της ομιλίας του

Σην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τα βλέμματα σήμερα, για την ομιλία του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μετά τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα και την άφθονη παροχολογία που έχει πλέον κουράσει, ο ελληνικός λαός αλλά και ο πολιτικός κόσμος αναμένει να ακούσει τις υποσχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το μήνυμα της παρουσίας του προέδρου της ΝΔ στην φετινή ΔΕΘ είναι «Μπορούμε», με […]

Σην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τα βλέμματα σήμερα, για την ομιλία του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Μετά τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα και την άφθονη παροχολογία που έχει πλέον κουράσει, ο ελληνικός λαός αλλά και ο πολιτικός κόσμος αναμένει να ακούσει τις υποσχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το μήνυμα της παρουσίας του προέδρου της ΝΔ στην φετινή ΔΕΘ είναι «Μπορούμε», με πηγές της ΝΔ να εξηγούν «γιατί η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να βγει από μια εποχή παρακμής και γιατί η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν και το όραμα και το σχέδιο να πάνε την Ελλάδα μπροστά. Γιατί οι Έλληνες μπορούν να πρωταγωνιστήσουν σε μια νέα εποχή δημιουργίας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα κινηθεί σε 6 κεντρικούς άξονες

Την οικονομία, τους θεσμούς, την ασφάλεια, την παιδεία, τη διεθνή παρουσία της χώρας και την ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών. Βασικό εργαλείο υλοποίησης της πολιτικής του, ειδικά στον τομέα της οικονομίας, αποτελεί η μείωση των φόρων και εισφορών, αλλά και οι μεγάλες αλλαγές στο κράτος και στην οικονομία που άμεσα θα φέρουν επενδύσεις στη χώρα και θα κάνουν καλύτερη τη ζωή των πολιτών.

Συνολικά, ο πρόεδρος της ΝΔ θα περιγράψει συγκεκριμένες προτάσεις του για την Ελλάδα σε έναν κόσμο που αλλάζει και μια ΕΕ που εξελίσσεται και για το πώς η Ελλάδα θα γίνει πρωταγωνίστρια των εξελίξεων και δεν μείνει στους ηττημένους της νέας εποχής. Θα αναπτύξει τις πολιτικές που θα εξασφαλίσουν μια καλύτερη ζωή σε όλους τους Έλληνες και ευκαιρίες για όλους. Θα μιλήσει για όλα όσα απασχολούν τους πολίτες στην καθημερινότητά τους. Τα εισοδήματα, την ανεργία, την ανασφάλεια, τους φόρους, τα χρέη. Και θα παρουσιάσει τις δικές του λύσεις για ένα σύγχρονο κράτος, ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης για την αναβάθμιση της δημόσιας ζωής.

Τέλος, η ΝΔ υπογραμμίζει ότι οι προτάσεις που θα περιγράψει είναι άμεσα εφαρμόσιμες,κοστολογημένες και αφορούν το σύνολο των Ελλήνων, «γατί η πολιτική της ΝΔ δεν είναι ταξική, είναι εθνική. Και με το σχέδιό της κανένας δεν θα μένει πίσω».

Μια κυβέρνηση που υπόσχεται να καταργήσει φόρους και την άλλη στιγμή δημιουργεί νέους, μια κυβέρνηση που διώχνει σίγουρες επενδύσεις και οδηγεί ανθρώπους στην ανεργία, δεν μπορεί να βάλει σε τάξη τα αυτονόητα», σημειώνουν κύκλοι της Πειραιώς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί και στις αρνητικές δημοσιονομικές επιδόσεις που παρουσιάστηκαν τελευταία, όπως η «τρύπα» στα έσοδα του κρατικού Προϋπολογισμού, ενώ θα ασκήσει εντονότατη κριτική για την υπερφορολόγηση που έχει «γονατίσει» νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

«Έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι οι Έλληνες φορολογούμενοι δεν μπορούν να πληρώσουν τους υπέρογκους φόρους που τους έχουν επιβάλει και έτσι το πρόγραμμα δεν βγαίνει», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία.

Σημαντικό μέρος της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη θα αφορά στη στροφή της χώρας προς τη νεανική επιχειρηματικότητα και τις νέες τεχνολογίες, την ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, την αλλαγή του συστήματος στην Παιδεία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις